Răspunsuri MAI cu privire la deplasările permise în starea de urgență

De la intrarea în vigoare a stării de urgență și până astăzi, pe raza orașului Petrila, Poliția orașului Petrila și Poliția Locală au efectuat acțiuni de informare a populației cu privire la măsurile impuse de Ordonanțele Militare emise de Ministerul Afacerilor Interne. Instituirea măsurilor restrictive în ceea ce privește circulația persoanelor pe drumurile publice au determinat misiuni suplimentare de control al respectării articolelor ordonanței militare.

În acest sens, Poliția orașului Petrila și Poliția Locală Petrila informează că au fost și câteva cazuri care au impus sancțiuni, conform Ordonanței 1/1999 astfel, 55 de persoane nu au respectat prevederile ordonanței militare acestea fiind sancționate, un cuantum total al amenzilor fiind de 35.000 lei. Polițiștii avertizează că persoanele care nu respectă izolarea sau carantina vor fi sancționate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor și, de asemenea, vor fi băgați în carantină pentru 14 zile pe cheltuiala proprie. Totodată, aceștia îndeamnă populația să stea acasă şi să respecte legea.

La nivel național, Grupul de Comunicare Strategică informează că, în ultimele 24 de ore polițiștii au dat amenzi în valoare de 16.048.902 lei persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației. Începând de luni, amenzile pentru nerespectarea măsurilor impus prin ordonanțe militare cresc considerabil și pot ajunge de la un minim de 2000 de lei până la 20.000 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite 12 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Foto: VLS

Share on Facebook