La Uricani, continuă acțiunile de dezinfecție, dar și cele pentru reabilitarea și modernizarea orașului

Autoritățile locale de la Uricani își continuă activitățile atât în ceea ce privește acțiune de combatere a noului coronavirus, cât și în ceea ce privește reabilitarea și modernizarea domeniului public.

În acest sens, după cum informează primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, pe tot parcursul săptămânii, vor continua acțiune de dezinfectare, care vor acoperi toate străzile și aleile din localitate. De asemenea, în aceste zile va începe și montarea dozatoarelor cu dezinfectant, în scările blocurilor de locuințe, conform prevederilor din Ordonanța Militară nr. 5. Primăria Uricani a achiziționat deja aceste dozatoare, care urmează să fie montate în scările de bloc.

Între timp, la Uricani continuă și investițiile publice care au ca scop reabilitarea și modernizarea orașului. Între acestea se numără lucrările la introducerea noilor rețele de apă și canalizare, care sunt urmate de refacerea infrastructurii rutiere și pietonale. Deja, în zona orașului vechi, lucrările la rețeaua de apă și canalizare sunt aproape finalizate, iar muncitorii au început deja reamenajarea trotuarelor. În plus, a fost decopertat și asfaltul de pe mai multe străzi, urmând ca în cel mai scurt timp să înceapă și lucrările de turnare a noului covor de asfalt pe drumurile publice.

Continuă, de asemenea, lucrările pentru reabilitarea unor blocuri de locuințe.

Primarul Dănuț Buhăescu mai spune că, în aceste zile, se vor finaliza și unele lucrări din Programul de modernizare a iluminatului public. ”Deja am finalizat introducerea noului iluminat stradal în Parcul ”Masa Tăcerii”. Continuăm cu lucrări similare în parcul de la Poștă și vor mai urma și altele de acest fel, în urma cărora iluminatul public din orașul Uricani va fi unul modern, elegant și eficient”, a declarat primarul Dănuț Buhăescu.

Acesta se declară mulțumit de activitatea muncitorilor care execută diverse lucrări pe domeniul public al orașului Uricani, așa cum se declară mulțumit de atitudinea cetățenilor care reacționează cu responsabilitate la măsurile impuse de criza sanitară prin care trece întreaga lume. ”Noi facem tot ce stă în puterea noastră să evităm riscurile de răspândire a acestui virus în orașul Uricani. Mă bucur și le mulțumesc cetățenilor orașului Uricani că dau dovadă, la rândul lor, de responsabilitate, că respectă distanțarea socială, în această perioadă grea, fapt care ne-a permis să nu avem niciun caz de îmbolnăvire cu Covid-19 în orașul nostru. Îi rog pe cetățenii din Uricani să continue în același fel, pentru ca împreună să avem astfel grijă pe mai departe de sănătatea noastră și a celor din jurul nostru. Doar respectând acum cu strictețe toate regulile, vom putea să revenim curând la activitățile de altădată. Dumnezeu să vă binecuvânteze cu multă sănătate !”, a mai declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.