Situația la zi în Centrul de Îngrijire și Asistență de la Brănișca, în contextul pandemiei COVID-19

În Centrul de Îngrijire și Asistență de la Brănișca, administrat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara din subordinea Consiliului Județean Hunedoara, sunt internate în prezent 40 de persoane.

Cinci beneficiari au fost confirmați „pozitiv” SARS-CoV-2, fiind internați sub supraveghere medicală la Spitalul Județean de Urgență din Deva.

Din data de 4 aprilie 2020, personalul care asigură îngrijirea beneficiarilor (9 persoane) s-au autoizolat în incinta C.I.A. Brănișca din proprie inițiativă. În data de 7 aprilie 2020, atât angajații, cât și beneficiarii, au fost testați de către DSP fiind decisă carantinarea până în data de 17 aprilie 2020. Rezultatele testelor atât pentru cei 9 angajați, cât și pentru un număr de 35 de beneficiari au fost „negative”.

De asemenea, un număr de 24 de angajați ai C.I.A. Brănișca sunt izolați împreună cu familiile, la domiciliu, până în data de 17 aprilie 2020.

Începând de sâmbătă, 18 aprilie 2020, pentru o perioadă de 14 zile, o parte din personalul de la C.I.A. Brănișca va intra în izolare la locul de muncă, iar diferența de personal va intra în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.