Platforma IMM INVEST s-a redeschis, după lansarea eșuată din urmă cu 11 zile. STS desfășoară permanent activități de prevenire a incidentelor de securitate

Platforma de ajutor pentru IMM-uri (Întreprinderile mici și mijlocii) și-a redeschis site-ul imminvest.ro în această dimineață, începând cu ora 9:00. Prima încercare de lansare a acestuia a fost din data de 17 aprilie, dar a picat la jumătate de oră de la lansare, devenind nefuncțional.

Procedura de înscriere a fost reluată de la 0, iar toţi antreprenorii care vor accesa aplicaţia au şanse egale. De această dată, site-ul a fost funcțional de la ora lansării, fără să se blocheze. În primele 20 de minute ale procesului de înscriere, erau deja peste 400 de cereri trimise în aplicație.

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a declarat despre acest program de creditare că este „cel mai mare program de sprijinire al IMM-urilor din ultimii 30 de ani”.

Plafonul maxim de garantare alocat este de 15 miliarde lei.

”Înscrierile online se vor desfăşura în sesiune continuă, până la sfârşitul anului 2020 şi până la epuizarea plafonului alocat de 15 miliarde de lei.

În sesiunea anterioară de înscriere, nicio societate nu a fost înregistrată. Procedura va fi reluată de la 0 şi îi asigurăm pe antreprenorii care vor accesa aplicaţia că toţi pornesc în Programul IMM INVEST cu şanse egale”, se precizează într-un comunicat al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM

Primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a te înscrie este să-ți creezi un cont pe platformă, după care poți parcurge un ghid de 13 pagini, disponibil pe site-ul imminvest.ro. De asemenea, platforma pune la dispoziție o serie de întrebări și răspunsuri pentru cei care au nevoie de ajutor suplimentar.

„Programul IMM INVEST ROMANIA permite microîntreprinderilor și firmele mici și mijlocii afectate semnificativ de criza COVID-19 să își asigure lichiditățile pentru derularea activității curente sau pentru investiții, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investiții și/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către FNGCIMM în numele și contul statului roman, prin Ministerul Finanțelor Publice”, se arată pe pagina platformei.

Serviciul de Telecomunicații Speciale a transmis o precizarea de presă privind operaționalizarea platformei IMM Invest:

„În baza analizei realizate împreună cu reprezentanții Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, portalul http://www.imminvest.ro a fost preluat pentru dezvoltare, administrare și găzduire de către Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Arhitectura informatică a portalului a fost reproiectată, optimizată, securizată și consolidată astfel încât să permită funcționarea în condiții de accesare simultană a unui număr ridicat de utilizatori.

Totodată, specialiștii STS desfășoară permanent activități de prevenire a incidentelor de securitate.

În continuare, STS își manifestă toată deschiderea pentru acordarea sprijinului instituțiilor publice în dezvoltarea rețelelor de comunicații și tehnologia informației”, a transmis Biroul de Presă al STS.