Peste 13 milioane de lei din bani europeni pentru Universitatea din Petroșani

Nu mai puțin decât 13.380.083,62 lei din fonduri europene este valoarea unui proiect accesat de Universitatea din Petroșani, în cadrul programului Regio, prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii școlare, al cărui contract de finanțare a fost semnat miercuri, 6 mai 2020 de către conducerea instituției academice din Valea Jiului și cea a ADR Vest din Timișoara.

Potrivit rectorului Radu Sorin, cu acești bani, la Universitatea din Petroşani va fi reabilitată infrastructura corpului de clădire C de pe str. Universității nr. 20, clădire cunoscută drept ”corpul nou” al Universității din Petroșani, iar o parte din bani vor fi utilizați pentru dotarea cu echipamente specifice a tuturor celor 55 de laboratoare ale Universității. 

Potrivit contractului de finanțare, sunt prevăzute investiții care vizează reabilitarea integrală a corpului de clădire C de pe str. Universității nr. 20 pe o suprafață desfășurată de 8.303,93 mp, respectiv izolarea termică a fațadei, termohidroizolarea terasei și a plăcii peste ultimul nivel în zona laboratoarelor, izolare termică peste subsol, amplasarea de panouri solare, amplasarea unui elevator pentru persoane cu dizabilităţi, rampe de acces etc. De asemenea, cele 55 de laboratoare ale Universităţii vor fi dotate cu echipamente specifice prevăzute în proiect.

Peste 3100 de studenţi, dar și corpul didactic al Universității din Petroșani se vor bucura de infrastructura modernizată odată cu finalizarea acestui nou program de investiții derulat de către instituția academică din Valea Jiului cu fonduri europene. Valoarea totală a investiţiei este de 13.380.083,62 lei, din care 13.112.481,95 lei finanţare nerambursabilă.

Perioada de implementare a acestui proiect de investiții este de 24 de luni.