Încă un efect nedorit al inundațiilor ! Apa Serv anunță restricții în furnizarea apei potabile în zona de Vest a Văii Jiului

Se anunță restricții majore imediate de apă potabilă în localitățile Uricani, Lupeni, Vulcan și Aninoasa, alimentate din barajul de acumulare de la Valea de Pești.

Ploile abundente din această noapte din zona de vest a Văii Jiului au condus la înregistrarea unor niveluri record în ceea ce privește turbiditatea apei în stația de tratare de la Valea de Pești, care au determinat pentru prima oară în ultimii ani, luarea deciziei de oprire a Stației de Tratare a Apei Valea de Pești.

În aceste condiții, având în vedere că alimentarea cu apă potabilă a locuitorilor din Uricani, Lupeni, Vulcan și Aninoasa depinde în mod direct de funcționarea acestei uzine de apă, conducerea Apa Serv a informat că, în perioada imediat următoare, este necesară impunerea unor restricții majore în furnizarea apei potabile pentru locuitorii din aceste localități, urmând ca în cursul acestei zile să fie anunțat și programul restricțiilor pe localitățile Uricani, Lupeni, Vulcan și Aninoasa.

Reprezentanții Apa Serv informează de asemeena că echipele de intervenție încearcă să ajungă la Stația de Tratare a Apei Valea de Pești pentru a ajuta la punerea în funcțiune a Stației de Tratare, dar eforturile lor sunt îngreunate de inundațiile de pe DN 66A de la Lupeni și Uricani.

Vom reveni cu detalii în cursul zilei.