Uricaniul rămâne sub Cod Roșu de atenție pentru a întâmpina un nou posibil nou val de inundații

Orașul Uricani este cel mai afectat dintre localitățile Văii Jiului de inundațiile care au avut loc vineri, 26 iunie 2020 pe Jiul de Vest și afluenții acestuia, în mod special în zona localităților Valea de Brazi și Câmpu lui Neag.

Chiar dacă acum cotele apelor au scăzut, Uricaniul rămâne în continuare în stare de alertă, ca urmare a noului Cod Roșu de inundații emis de hidrologici până la miezul nopții de vineri spre sâmbătă, după ce meteorologii au avertizat că noi căderi de precipitații abundente sunt așteptate în următoarele ore.

”Am primit din partea celor de la ISU o nouă avertizare Cod Roșu de inundații pentru localitățile componente orașului Uricani. Este posibil să fim nevoiți să facem noi evacuări ale cetățenilor din Urcani și-i îndemn pe aceștia să fie vigilenți, să nu sa intre în panică și să țină legătura cu autoritățile astfel încât să putem lua măsurile legale necesare, pentru orice fel de posibile situații grave care pot apărea”, spune primarul Dănuț Buhăescu.

În acest sens, cetățenii afectaţi de viituri au la dispoziție permanent linia telefonică pusă la dispoziție la Primăria orașului Uricani, care poate fi apelată la numărul 0254-511.121, dar și telefonul personal al primarului (0722-677.147) precum și numerele de telefon ale personalului din echipele de evaluare a gospodăriilor afectate de inundații, respectiv:  Markus Florena – 0722-406.913, Moară Iuliana – 0787-451.121, Făgaș Ariușca – 0732-906.608, Martinov Valentina – 0720-918.836.

Primarul orașului Uricani Dănuț Buhăescu, împreună cu viceprimarul orașului, Corneliu Braia, dar și cu angajați ai Serviciului de gospodărire al orașului Uricani,  cu reprezentanți și angajați ai ISU Hunedoara și ai Poliției orașului Uricani, au acționat începând cu orele 3:30 dimineața în zonele Câmpu lui Neag , Valea de Brazi și în orașul Uricani, zone afectate de inundațiile puternice care au urmat unor ploi torențiale cu un debit care a ajuns și la 200 de litri de apă pe metru pătrat. ”Au fost afectate foarte multe gospodării, drumul național, drumuri județene și locale, avem poduri și podețe rupte, drumuri rupte și altele distruse parțial, avem chiar și mașini și bunuri luate de viitură. Din fericire, nu avem pierderi de vieți omenești. Pagubele sunt oricum foarte mari. Am dispus deja ca mai multe echipe de specialiști din Primărie să facă constatări și evaluări în teren ale pagubelor, după care vor întocmi un raport pe care-l vom înainta Prefecturii și Consiliului Județean, pentru a fi sprijiniți prin măsuri specifice”, a declarat primarul Dănuț Buhăescu.

Activitățile de intervenție continuă pe raza orașului Uricani, unde și forțele de intervenție au fost suplimentate prin aducerea în zonă a unor noi echipe și utilaje suplimentare, cu sprijinul Prefectului județului Hunedoara, care a fost prezent în zonă încă de la primele ore ale dimineții. Acestui efort i s-au alăturat și Președintele Consiliului județean Hunedoara, cu specialiști din cadrul forului județean pentru a participa la eforturile colective de intervenție.

”Aveți încredere în noi, pentru că doar împreună, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, vom trece și peste această grea nenorocire care s-a abătut pentru noi. Vă rog să nu ezitați să mă contactați în orice problema gravă c u care vă confruntați sau care ar ar putea apărea în perioada următoare, astfel încât să putem interveni prompt în sprijinul dumneavoastră. Dumnezeu să ne ajute !”, le mai transmite primarul Buhăescu cetățenilor din orașul Uricani.