Top 3 greșeli când alegi încălțămintea copilului on-line

Perioada de izolare te-a obligat să faci majoritatea cumpărăturilor online, de la necesitățile zilnice de mâncare, apă, detergenți, până la mobilă, electrocasnice sau articole vestimentare. Copii nu s-au mai bucurat de vizitele la mall, chiar dacă era una din activitățile lor preferate. Însă, pentru că ei cresc mult mai repede, mai ales vara, hainele și încălțămintea le-au rămas mici și cel mai simplu este să le iei de pe Internet aceste produse.

Dacă pentru îmbrăcăminte încă mai poți estima mărimea, pentru încălțăminte, este mult mai dificil să îți dai seama de măsură, așa că e posibil să pici în capcană.

3 GREȘELI FRECVENTE ALE CUMPĂRĂTURILOR ONLINE DE ÎNCĂLȚĂMINTE

 

  • Alegi doar articolele la promoție – deși este tentant să plătești doar jumătate din preț, mult mai important este confortul și, mai ales, calitatea materialului din care pantofii sunt făcuți. Nu uita că micuțul tău face mai multă mișcare decât tine și are nevoie de un confort sporit al picioarelor;

 

  • Iei o măsură mai mare – ca să i se potrivească pentru mai mult timp, vei fi tentat să iei pantofi cu o măsură mai mare, însă acest lucru va dăuna grav sănătății picioarelor celui mic, pentru că îi va deforma mersul și există riscul să se împiedice mai des și să se accidenteze;

 

  • Alegi brand-ul în detrimentul scopului – dacă micuțului tău îi place să alerge, va avea nevoie de o pereche de adidasi pentru copii cu inserții de plasă, talpă flexibilă și nu o anumită marcă, cu un design deosebit. Să alegi încălțămintea în funcție de activitatea pe care cel mic o practică cu precădere este cea mai bună variantă pentru a-i păstra sănătatea în stare bună.

Dacă atunci când vizitai magazinele era simplu să probeze orice, acum cumpărăturile sunt o loterie pentru că numerele nu se potrivesc la toate mărcile, iar micuțul tău e posibil să fi crescut mai mult sub ochii tăi decât îți dai seama. Totuși, există câteva metode prin care poți să mergi la sigur cu achizițiile online când vine vorba de încălțăminte:

  • Măsoară piciorul – poți lua o coală de hârtie și poți desena conturul tălpii copilului pe ea. Apoi, poți măsura și compara cu numărul de centimetrii specificați pe fiecare pereche de încălțăminte, pentru a identifica corect măsura potrivită. Este important să faci acest lucru seara, pentru că, pe timpul zilei, membrele se umflă, se lățesc, iar noii pantofi trebuie să permită toate aceste modificări. Nu uita, de asemenea, să măsori ambele picioare, pentru că poți avea surprize. Pot exista mici diferențe între acestea, deci, implicit, va trebui să comanzi măsura care se potrivește tălpii mai lungi;
  • Alege un brand deja testat – de obicei brand-urile păstrează calapodul pe care construiesc modele de încălțăminte an de an. Astfel, vei merge la sigur atunci când vei comanda aceeași marcă, pentru că, dincolo de lungime, lățimea contează și ea destul de mult pentru confortul piciorului, dar și rezistența materialelor din care sunt confecționați;
  • Implică-l pe cel mic în decizie – chiar dacă părinții știu cel mai bine ce e potrivit pentru copii, de multe ori, refuzul purtării anumitor tipuri de încălțăminte poate fi evitat dacă incluzi și copilul atunci când iei decizia. Dacă îi place încălțămintea trendy, poți alege câteva perechi potrivite și poți cere și părerea celui mic pentru alegerea celei favorite. Astfel, vei crește încrederea de sine a copilului, iar noile încălțări vor fi adoptate fără efort.

În concluzie, nu este ușor să te adaptezi la noul stil de viață, însă poți găsi metode corecte de a face alegeri inspirate online, simplu și rapid.

 Sursa foto: shutterstock.com