Artistul fotograf Francisc Nemeth, medaliat cu blonz la Salonul Internațional de Artă Fotografică de la București

Imaginea alăturată, una dintre cele mai cunoscute imagini fotografice ale municipiului Vulcan, care aparține artistului fotograf Francisc Nemeth, cetățean de onoare al acestei localități, a atras atenția nu doar pentru miile de urmăritori ai creațiilor de artă fotografică ale apreciatului artist din Valea Jiului, ci și pe cele ale juriului ediției din acest an a Salonului Internațional de Artă Fotografică București 2020.

Potrivit unei decizii luate de Federația Internațională de Artă Fotografică, al cărei membru este și artistul fotograf Francisc Nemeth, lucrarea, intitulată ”Nocturna la Vulcan” a fost distinsă cu medalia de bronz a celui mai cunoscut Salon Internațional de Artă Fotografică din țara noastră. ”Zâmbesc cu satisfacția reușitei, a recunoașterii multor ani de muncă și căutări, a celor mai expresive momente din viața orașului meu drag, Vulcan. Îmi vin în memorie vorbele distinsului profesor universitar dr.Dorel Găină, decanul Institutului de Arte de la Cluj, rostite la vernisajul Expoziției mele personale de la Cluj: ”fotografiile lui Francisc Nemeth exprimă optimism, parcă zâmbesc, chiar și atunci când înfățișează un moment trist, exprimă speranță.” Da, îmi place să cred că Vulcanul, societatea în care trăim aici are un viitor frumos, în ciuda tuturor problemelor prin care trece omenirea în această perioadă istorică”, a declarat artistul Francisc Nemeth. 

Între timp, în ultimele luni, artistul fotograf Francisc Nemeth a primit confirmarea valorii sale artistice (dacă mai era nevoie de aceasta !) și de la alte prestigioase saloane internaționale de artă fotografică, cele mai recente fiind cele din Ucraina, Azerbaidjan și Bangladesh. Î

Felicitări, maestre Francisc Nemeth !