Sărbătoare de suflet la Lupeni pentru cuplurile ”de aur” ale anului 2020

Pentru unsprezece cupluri din municipiul Lupeni, anul 2020 consemnează atingerea unei performanțe de familie greu de egalat: aniversarea a 50 de ani de căsnicie. Evenimentul este unul important nu doar pentru cei care au reușit această performanță sau pentru familiile acestora, ci și pentru întreaga comunitate locală.

Tocmai din acest motiv, consecvent unei frumoase tradiții instituite de administrația publică locală de la Lupeni, sărbătoriții au fost invitați de către primarul Lucian Resmeriță la Palatul Cultural Lupeni, unde a fost organizată o mică, dar elegantă, festivitate de onoare în cinstea seniorilor din Lupeni care au atins performanța unei jumătăți de secol în viața de familie. La invitația primarului Lucian Resmeriță au răspuns familiile Maria și Ion-Tiberiu Vorak, Zoia și Ene Sterie, Elena și Traian Moldovan, Rădița și Emil Drăgulescu, Lucreția și Ladislau Recsak, Ioana și Nichită Peagu, Maria și Alexandru Gîrda, Dina și Gheorghe Pălănceanu, Ela și Ion Mureșan, Maria și Vasile Pastor, Olga și Teofil Hegedus.

Cu emoția firească a unui astfel de eveniment, primarul municipiului Lupeni i-a felicitat pe cei sărbătoriți și le-a mulțumit, totodată, pentru exemplul lor de viață în familie și societate și pentru întreaga contribuție pe care au avut-o la dezvoltarea acestei localități. ”Respectul, răbdarea, fidelitatea, iubirea sunt valori fundamentale ale vieții de cuplu. Iar cei pe care i-am sărbătorit astăzi, cu prilejul aniversării frumoasei vârste de 50 de ani de căsnicie, confirmă din plin acest lucru. Personal, am o deosebită admirație pentru familiile care au reușit să atingă această performanță a vieții de familie, fiind pentru noi toți un exemplu. Îi felicit și pe această cale pe distinșii noștri sărbătoriți din acest an pentru că au reușit să depășească împreună toate dificultățile vieții și rămână alături o jumătate de secol. Le doresc multă sănătate, împliniri și bucurii și încă mulți, mulți ani alături de cei dragi și de întreaga noastră comunitate locală. Îi admir și-i respect pe seniorii noștri ca pe părinții mei, pentru că noi, aici, la Lupeni, am învățat să trăim ca într-o mare și unită familie și sunt onorat de fiecare dată când am ocazia să mă întâlnesc cu astfel de oameni care reprezintă un adevărat model pentru tineri și pentru oamenii care prețuiesc viața de familie. La mulți ani !”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

La aniversarea ”nunții de aur”, cele 11 familii care în anul 2020 au împlinit 50 de ani de căsătorie au primit din partea administrației publice locale și un ”certificat de căsătorie” special care atestă, o dată în plus, fericita performanță, fiind în același timp premiați de către Consiliul local al municipiului Lupeni.

Mai trebuie precizat faptul că, în condițiile situației pandemice naționale, evenimentul dedicat sărbătoririi cuplurilor de aur ale Lupeniului a avut loc în foaierul Palatului Cultural Minerul cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară prevăzute de lege.