Vacanță Spania 2021: Turiștii vor putea călători, începând cu 1 iunie, în baza unui certificat de sănătate digital COVID

Începând cu luna iunie, Spania intenționează să rredeschidă granițele turiștilor, în baza unui certificat de sănătate digital COVID, a declarat secretarul de stat în ministerul Turismului, Fernando Valdés.

Valdés a declarat marţi, la summit-ul Consiliului Mondial al Turismului şi Călătoriilor din Mexic, că programul – prin care turiştii trebuie să demonstreze că au fost vaccinaţi, testaţi negativ sau vindecaţi de Covid-19 – se va dovedi „fundamental pentru a oferi călătorilor siguranţă”, scrie The Guardian, citat de news.ro.

El a precizat că Spania va participa la o schemă pilot a certificatului digital, în luna mai, şi „va fi gata să primească vizitatori în iunie”.
Secretarul de stat a mai spus că noua schemă – şi campania de vaccinare din Spania – reprezintă „înainte şi după”, comparat cu situaţia de anul trecut, dar a subliniat că certificatele „nu sunt o baghetă magică”.

Certificatele, a explicat el, oferă un grad de siguranţă, pentru că vor permite turiştilor să călătorească dacă au fost vaccinaţi, dacă au rezultat negativ deşi nu au fost imunizaţi sau dacă s-au vindecat de Covid-19. Spania, cu o populaţie de 47 de milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent aproximativ 3,5 milioane de contaminări şi 77.855 de decese asociate.

În campania de vaccinare au fost administrate, deocamdată, circa 15 milioane de doze, iar 4,02 milioane de persoane au primit ambele doze de vaccin. Guvernul a transmis că are în vedere ca până la finalul verii 70% din populaţia adultă să fie vaccinată.

ziarulunirea.ro