Suporterii vor putea lua parte, din nou, la meciurile din Liga 1. A fost semnat Ordinul de ministru

Echipele din Liga 1 vor avea parte de susținerea fanilor, în urma semnării Ordinului de ministru privind accesul fanilor pe stadioanele din România la competițiile sportive.

Cristian Emilian Ghiță, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, susține că ordinul de ministru privind accesul fanilor la competițiile sportive a fost semnat. Acesta urmează să fie publicat în Monitorul Oficial și suporterii vor putea merge pe stadioanele din România.

ELITSuporterii pot merge pe stadioanele din România

„Ordinul a fost semnat. Urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, iar de cum va fi publicat, practic competitiile sportive se vor desfasura cu spectatori. E un care ne duce si mai aproape de idea de normalitate”, a declarat Cristian Emilian Ghiţă, subsecretar de stat în cadrul MTS, în exclusivitate pentru Telekom Sport.

Deși spectatorii vor putea participa la comeptițiile sportive, doar o mică parte din locurile stadioanelor vor putea fi ocupate. Suporterii vor putea umple arenele și sălile de sport în capacitate de 25%. Mai mult, președintele Klaus Iohannis a anunțat că doar fanii vaccinați și cei testați vor avea acces pe stadion.

Universitatea Craiova – Astra Giurgiu, primul meci cu suporteri din 2021

Primul meci la care vor putea participa spectatorii are loc sâmbătă, 22 mai, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, atunci când Universitatea Craiova și Astra Giurgiu vor lupta pentru câștigarea Cupei României.

Sursa: prosport.ro