Lecții de prim ajutor pentru elevii din Vulcan de la paramedicii Salvital

Proiectul intitulat ”Învață, mâine poți salva o viață ! derulat de Asociația ”Salvital” cu sprijinul Consiliului județean Hunedoara, a ajuns joi, 17 iunie 2021, în municipiul Vulcan.

În cadrul acestui proiect, paramedicii din cadrul Asociației ”Salvital” le-au prezentat elevilor de la Școlile gimnaziale nr. 4, 5 și din municipiul Vulcan o serie de noțiuni și tehnici de bază pentru acordarea primului ajutor până la sosirea echipajului medical. ”Lecțiile deschise” s-au bucurat de o atenție deosebită din partea elevilor din municipiul Vulcan, dornici să cunoască și să-și însușească tehnicile de bază în acordarea primului ajutor.

Prezent la acest eveniment, primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu apreciază că inițiativa paramedicilor de la Salvital nu este doar binevenită, ci și una necesară. ”De multe ori, distanța între viață și moarte se măsoară în minute și chiar secunde, iar acordarea primului ajutor la timp poate fi decisivă pentru salvarea vieții unui om. De aceea, consider că însușirea unor noțiuni de prim ajutor și a unor tehnici medicale de acest tip este deosebit de importantă pentru fiecare cetățean, cu atât mai mult pentru tineri care sunt foarte deschiși și dornici să acumuleze cunoștințe în acest domeniu, așa cum ne-au dovedit și astăzi acest lucru. Salut inițiativa celor de la Asociația Salvital în derularea acestui proiect educativ extrem de util și necesar și le mulțumesc că au venit și în comunitatea noastră cu acest proiect”, a declarat Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.

Peste 300 de elevi și cadre didactice de la școlile gimnaziale din municipiul Vulcan au participat la acțiune cuprinse în cadrul proiectului ”Învață, mâine poți salva o viață !”

O acțiune similară a avut loc astăzi și la Hunedoara, la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara”. Petru Mărginean, reprezentantul asociației Salvital spune că în cadrul acestui proiect al asociației, derulat la nivel județean, reprezentanții SMURD – Salvital au învățat copiii cum să acorde primul ajutor în caz de accident, în aproximativ 30 de localități.