Universitatea din Petroșani a dat startul înscrierilor pentru noul an universitar 2021-2022

Odată cu încheierea sesiunii examenelor de bacalaureat din această vară, Universitatea din Petroșani deschide calea tinerilor absolvenți către viața studențească, odată de startul înscrierilor la specializările puse la dispoziție în cadrul celor trei facultăți componente. Pentru înscrierea în anul universitar 2021-2022 Universitatea din Petroșani are disponibile 600 de locuri bugetate și alte 600 de locuri cu taxă pentru studiile de licență, oferta educațională fiind extrem de variată atât pe domeniile specifice specializărilor în inginerie, cât și pe cele de științe socio-umane.

Rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin spune că studenții care ales să-și continue studiile academice aici au parte de o serie de beneficii, unele fiind specifice și unice acestei instituții academice. ”Dincolo de oferta educațională diversă pe care o propunem studenților noștri, baza materială a Universității și condițiile de cazare, masă și activități extrașcolare pe care le avem sunt printre cele mai bune din țară. Avem, în plus, relații internaționale cu universități de prestigiu din întreaga lume, unde studenții noștri pot efectua stagii de pregătire. Din punct de vedere financiar, Universitatea din Petroșani rămâne în continuare una în care nivelul taxelor școlare, de la cele de înscriere, admitere și educaționale sunt cele mai mici din țară. În schimb, oferim studenților noștri merituoși consistente burse de merit, dar și o serie de burse sociale, care pot fi cumulate cu cele de merit. La toate acestea se adaugă o serie de alte facilități pe care cei care aleg să devină studenți ai Universității din Petroșani se pot bucura pe parcursul anilor de studenție”, spune rectorul Radu Sorin.

Acesta a mai precizat și faptul că înscrierea la Universitatea din Petroșani este și în acest an facilitată de platforma on-line dedicată. ”Avem de doi ani de zile implementată platforma de admitere online, astfel încât cei care doresc să se înscrie o pot face fără a mai fi nevoie să facă un drum până la sediul din Petroșani. Tot online pot depune actele solicitate, pot face inclusiv plata taxei de înscriere și doar după ce sunt admiși, vor trebui să aducă o parte din documente în original. Desigur, noi vom avea deschise și centre de înscriere unde facilităm această procedură pentru cei interesați”, mai spune rectorul Radu Sorin.

Înscrierile pentru sesiunea de admitere din această vară se vor desfășura în perioada 5-21 iulie 2021. Procedura de admitere este cea de concurs de dosare. Media de admitere este calculată ca medie ponderată între media generală a examenului de bacalaureat (cu ponderea de 60%) și nota obţinută la examenul de bacalaureat la o disciplina din cadrul examenului de bacalaureat (cu ponderea de 40%), calculată cu două zecimale, fără rotunjire. Primele rezultate ale sesiunii de admitere la Universitatea din Petroșani vor fi publicate pe 23 iulie 2021.

Toate informațiile privind oferta educațională, procedurile de înscriere și admitere, precum și criteriile de admitere sunt disponibile pe platforma web: www.upet.ro/admitere.