Un nou complex sportiv revine la viață în municipiul Lupeni

Fosta bază sportivă din Lupeni, situată pe strada I.L. Caragiale, în apropiere de Mină, în care funcționau odinioară trei terenuri pentru practicarea tenisului de câmp și o clădire anexă, s-a degradat vizibil în ultimii ani, în ciuda faptului că municipalitatea a concesionat-o unui investitor privat. Acesta nu s-a achitat însă de obligațiile asumate, astfel încât Primăria municipiului Lupeni a decis, în primăvara acestui an, să rezilieze contractul de concesiune.

Acum, reprezentanții administrației locale de la Lupeni au decis să-și asume repunerea în valoare a acestui complex sportiv, prin modernizarea bazei, refacerea terenurilor de tenis și amenajarea, pentru perioada de iarnă, a unui patinoar natural.

”Încurajarea sportului, mai ales în rândul tinerilor din municipiul Lupeni, este un deziderat importat pentru mine, ca primar al acestei localități. În acest scop avem în derulare deja mai multe proiecte prin care ne propunem să revitalizăm mișcarea sportivă și să refacem bazele și terenurile de sport din oraș. În multe locuri deja am reușit să facem acest lucru, pentru altele există proiecte în derulare. Cu ceva vreme în urmă am ajuns la baza sportivă de pe strada Minei, unde în copilărie veneam și eu să joc tenis de câmp, dar am fost foarte dezamăgit de felul în care proprietarul căruia Primăria i-a încredințat această bază sportivă se îngrijește de terenurile de tenis. Am decis să reziliem contractul de concesiune, să preluăm înapoi terenul la Primărie și să găsim soluții pentru a investi în repunerea ei în folosul comunității”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

În acest scop, deja a fost întocmit un proiect tehnic în vederea demarării unei investiții pe care Primăria Lupeni o va realiza în cel mai scurt timp. Investițiile vizează, potrivit primarului municipiului Lupeni, refacerea celor trei terenuri de zgură pentru tenis de câmp, reabilitarea clădirii anexă a complexului sportiv și, mai mult, amenajarea unui patinoar natural, astfel încât această bază sportivă să poată fi utilizată și pe timp de iarnă. Primarul Lucian Resmeriță este convins că toate aceste investiții vor readuce oamenii, în special copiii și tinerii, pe terenul de sport și, de ce nu, vor putea constitui locul primului pas spre performanță pentru viitorii campioni la această frumoasă și elegantă disciplină sportivă care este tenisul de câmp.

Imediat după ce documentațiile și avizele necesare acestei investiții vor fi finalizate, Primăria municipiului Lupeni va scoate la licitație proiectul de investiții care prevede modernizarea complexului sportiv de pe strada I.L. Caragiale, iar primarul Lucian Resmeriță speră că lucrările vor fi încheiate anul acesta, astfel încât în iarnă, patinoarul să fie funcțional, urmând ca din primăvara anului viitor și terenurile de tenis să fie puse la dispoziția iubitorilor de sport din municipiul Lupeni.