Efectele nefaste ale furtunii de joi seara, evaluate la Lupeni în Comitetul Local pentru Situații de Urgență

Aici, cântul puternic a dislocat acoperișul unui bloc de locuințe situat pe strada Parângului, pe o suprafață de circa 60 mp. Bucăți din acoperiș au căzut peste două autoturisme parcate în fața blocului, pe care le-au avariat și, de asemenea, în cădere, elementul de construcţie a provocat avarii la 3 balcoane ale blocului respectiv.

De asemenea, tot în municipiul Lupeni un stâlp de electricitate a fost rupt.

Reprezentanții ISU, angajații Primăriei și voluntari se află în zonele afectate pentru indepărtarea efectelor vijeliei si pentru a acorda ajutor persoanelor afectate.

În vederea inventarierii și evaluării pagubelor produse de vremea rea, primarul municipiului Lupeni a convocat reuniunea Comitetului Local pentru Situații de Urgență. ”Am convocat pentru această seară Comitetul Local pentru Situații de Urgență, pentru a analiza efectele pe care vremea rea le-a avut în municipiul Lupeni și pentru a stabili măsurile de urgență pe care trebuie să le luăm pentru înlăturarea efectelor produse și pentru sprijinirea celor afectați de acestea”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

În Valea Jiului, vremea capricioasă din după-amiaza zilei de joi, 5 august 2021 a adus ploi abundente, vânt cu aspect de vijelie și grindină. Probleme au mai fost semnalate și la Vulcan și Uricani, dar și în alte localități ale județului care s-a aflat sub cod portocaliu de vreme rea.