Festivitate sub semnul excelenței pentru seniorii de aur ai Lupeniului

Seria evenimentelor cultural-artistice din programul ediției din acest an a ”Zilelor municipiului Lupeni” a fost completată de o festivitate cu emoții aparte, în cadrul căruia reprezentanții Primăriei și Consiliului local al municipiului Lupeni s-au întâlnit cu cele 12 familii din localitate care anul acesta au atins o performanță cu adevărat de aur: 50 de ani de conviețuire în familie.

”Este o dovadă a dragostei și prețuirii, a înțelegerii și conviețuirii unor oameni pe care îi admirăm și-i respectăm, în egală măsură, în comunitatea noastră. Exemplul lor de conduită și viață, este unul care stă sub semnul excelenței iar emoțiile pe care și eu, dar și toți cei care au participat la acest eveniment, l-am avut ca de fiecare dată, la o astfel de festivitate. Le mulțumesc, încă o dată familiilor de aur ale Lupeniului pentru modelul pe care-l reprezintă pentru noi, cei mai tineri, dar și pentru întreaga lor contribuție la dezvoltarea municipiului Lupeni. Îi felicit pentru performanța vieții de familie și le doresc viață lungă împreună, sănătate, bucurii și toate cele bune !”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Pentru cele 12 familii, în cinstea cărora a fost organizată festivitatea de decernare a unor ”Diplome de excelență” din partea autorităților publice locale, eveniment găzduit într-o ambianță ce a stat tot sub semnul excelenței, în foaierul Palatului Cultural Minerul, emoțiile au fost și mai mari, însă atmosfera de bucurie și respectul cu care au fost înconjurați a făcut ca sărbătoarea nunții de aur să le fie una fericită.

Potrivit ”certificatelor de excelență”, înmânate de primarul Lucian Resmeriță, familiile de aur ale anului 2021 din municipiul Lupeni sunt:

  • Elena și Dinu Surugiu;
  • Ligia și Vasile Botezatu;
  • Valeria și Carol Honig;
  • Olivia și Ioan Roșu;
  • Margareta și Petru Elizeu;
  • Ioana și Neculai Aiftincăi;
  • Zînca și Vasile Murărașu;
  • Elena și Alexandru Morar;
  • Anca și Dumitru Badea;
  • Maria și Gheorghe Rusan;
  • Viorica și Radu Dreghici;
  • Magdalena și Doru Bolosin

Cu toții, aceștia s-au bucurat de atenția primită din partea reprezentanților comunității din care fac parte și s-au declarat încântați de cuvintele frumoase pe care le-au primit din partea primarului Lucian Resmeriță, de cadourile dar mai ales de documentele care atestă performanța vieții lor de familie.

Un moment aparte în cadrul acestei festivități l-a constituit și cea în care un alt senior onorabil al comunității lupenene, ing. Dan Marcu a fost distins cu un premiu special de excelență cu ocazia aniversării a 80 de ani de viață. Dan Marcu este un om a cărui activitate profesională și personală a fost, în bună măsură dedicată comunității din Lupeni. De-a lungul a mai bine de o jumătate de secol a îndeplinit o serie de importante responsabilități administrative, economice și politice, a fost, pe rând viceprimar, director al firmei de gospodărie comunală dar și consilierul local cu cele mai multe mandate din cadrul forului legislativ local al municipiului Lupeni.

”În galeria oamenilor valoroși ai comunității municipiului Lupeni, domnul Dan Marcu ocupă un loc special. Un loc pe care, în decursul celor opt decenii de viață pe care-i sărbătorește astăzi, cea mai mare parte i-a dedicat-o municipiului Lupeni, atât în activitatea sa profesională de bază, aceea de inginer, dar și în administrația publică locală și în viața politică și socială a orașului. Modest, fidel și cu un înalt caracter, cu o meticulozitate în organizare, cu înalt spirit civic, competență și cu o putere de muncă excepțională, domnul Dan Marcu este un om de la care și eu am avut multe de învățat, iar amprenta muncii sale se regăsește în foarte multe capitole din dezvoltarea municipiului Lupeni. Toate aceste calități la un loc definesc personalitatea acestui om demn de admirația noastră, căruia acum, la ceas aniversar al celor 80 de ani de viață, îi mulțumim pentru întreaga sa activitate, îi dorim multă sănătate, ani mulți și fericiți alături de frumoasa sa familie, asigurându-l de toată prețuirea noastră și de respectul întregii comunități din municipiul Lupeni”, apreciază Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

La toate aceste festivități, seniorilor de aur ai Lupeniului le-au fost prezenți membri ai familiei, copii, nepoți și reprezentanți ai municipalității de la primarul Lucian Resmeriță și viceprimarul Iacob Mesaroș, la numeroși consilieri locali și județeni și reprezentanți ai Primăriei.