Facebook îşi schimbă numele. Cum se va numi gigantul tech american: Anunțul lui Mark Zuckerberg

Facebook îşi schimbă numele în „Meta”. Anunţul a fost făcut de Mark Zuckerberg, fondatorul companiei. Este a doua schimbare de nume a celei mai mari reţele de socializare din lume. Primul nume al companiei a fost „The Facebook”, dar l-a scurt timp a trecut la denumirea pe care o cunoaşte toată lumea – Facebook.

Anunţul vine la aproximativ o săptămână după ce în presă au apărut zvonuri că Facebook pregăteşte o rebranduire. Dacă numele companiei va fi de acum Meta, reţeaua de socializare în sine îşi va păstra denumirea de „Facebook”. Mark Zuckerberg a anunţat că schimbarea numelui vine în contextul presiunii tot mai mari puse pe Facebook, în ceea ce priveşte monopolul de piaţă, modul de schimbare al altgoritmilor, precum şi acuzaţiile conform cărora Facebook ar fi o reţea socială care incită la ură.

Schimbarea denumirii nu va veni la pachet cu schimbări în acţionariat. Sub denumirea „Meta” se vor regăsi toate aplicaţiile şi tehnologiile folosite de Facebook. În cadrul conferinţei de prezentare a noului nume, Mark Zuckerberg a spus că „Meta” reflectă o schimbare de paradigmă: compania se va concentra de acum înainte pe construirea metaversului.

Metaversul, un termen apărut pentru prima dată într-un roman distopic din urmă cu 30 de ani, este noua obsesie a companiilor tech din Silicon Valley. Metaversul ar fi de fapt un mediu virtual partajat, care poate fi accesat de oameni cu ajutorul gadgeturilor.

sursa: observatornews.ro