Întâlnire, la Deva, pentru Drumul Regelui

În această după-amiază, la Deva, reprezentanții Consiliilor Județene Hunedoara și Arad, ai Instituției Prefectului Hunedoara și ai Agenției de Dezvoltare Regională Vest, au avut o întâlnire pentru a stabili modalitatea în care cele două administrații județene vor accesa fondurile necesare modernizării DJ 707 Vața de Jos – Petriș, cunoscut ca „Drumul Regelui”.
Astfel, Consiliul Județean Hunedoara va solicita finanțarea lucrărilor la acest drum prin Programul Operațional Regional 2021-2027, în baza unei asocieri cu Consiliul Județean Arad, proiectul fiind unul de interes pentru ambele județe.
Solicitarea va fi dezbătută în ședința din luna noiembrie a Consiliului de Dezvoltare Regională Vest.
”Drumul Regelui” este numele dat de către localnici drumului județean 707, care leagă Castelul Regal de la Săvârșin de stațiunea balneară Vața de Jos, implicit Valea Mureșului de Valea Crișului. Construit în perioada postbelică din ordinul MS, Regele Mihai I al României, Drumul Regelui a fost inițial pavat în întregime cu piatră cubică. Deși terasamentul original s-a distrus odată cu trecerea timpului, pe anumite porțiuni, în satul Obârșia și pe creasta Zarandului, încă se regăsesc „vestigii” ale zilelor sale de glorie.