Doza booster pentru persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson și Moderna: Noi precizări de la CNCAV

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că de la 1 noiembrie doza 3 de la Moderna se va face și în România cu o cantitate înjumătățită de ser. Acesta a explicat că această schimbare se aplică doar persoanelor care au făcut schema completă cu serul de la compania americană.

Vor primi o doză booster întreagă de Moderna doar persoanele care au făcut schema de vaccinare cu Pfizer, a mai spus Valeriu Gheorghiță, astăzi, 29 octombrie, într-o conferință de presă susținută la centrul de vaccinare de la Romexpo din Capitală.

În ceea ce privește persoanele care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson, acestea au recomandare să facă rapelul cu un vaccin ARN mesager (Pfizer sau Moderna), însă îl vor putea face și cu același ser dacă doresc, a anunțat vineri președintele CNCAV.

Am decis în baza recomandărilor și studiilor că toate persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la compania Johnson&Johnson vor avea recomandare de rapel după minim 6 luni de primă intenție cu vaccinuri pe bază de ARN mesager. În cazul în care se optează pentru vaccinul de la compania Moderna doza va fi întreagă, a spus Valeriu Gheorghiță.

Autoritățile au anunțat de pe 26 octombrie că persoanele care s-au vaccinat cu Moderna vor primi la doza a treia o doză înjumătățită, de 50 de micrograme.

Doza a treia se administrează în România începând cu 28 septembrie pentru persoanele care au împlinit șase luni de la rapel.

Sursa: libertatea.ro