”Paracliserul” și ”Mica sirenă”, în week-end, pe scena Teatrului ”I.D. Sîrbu” din Petroșani

Sâmbătă, 6 Noiembrie 2021, de la ora 18.00, actorii petroșeneni invită publicul spectator  la vizionarea spectacolului „Paracliserul” de Marin Sorescu în regia lui Constantin Radu Tudosie. „Paracliserul” este o tragedie în trei tablouri, scrisă de Marin Sorescu și publicată în cadrul trilogiei dramatice intitulată „Setea muntelui de sare”. Deși piesele care o compun („Iona”, „Paracliserul” și „Matca”) nu împărtășesc tematici sau personaje, ele au un punct comun important. Este vorba despre cele trei mari momente ale existenței umane: viața, moartea și nebunia (pierderea contactului cu realitatea). Chiar dacă tematica celor trei opere este diferită, fiecare dintre ele surprinzând unul dintre momentele esențiale ale existenței umane: viața, moartea sau nebunia, ele sunt asemănătoare prin faptul că prezintă o anumită tipologie umană care trăiește în stil propriu lupta veșnică dintre viață și moarte.

Opera lui Marin Sorescu este una deosebit de complexă și analizează relația omului cu moartea și divinitatea. Astfel, personajul principal parcurge un traseu spiritual, cu etape inițiatice, care au drept scop înțelegerea multitudinii de simboluri ale lumii în care a intrat. În acest spectacol, îl puteți revedea pe actorul Daniel Cergă, într-un rol monumental, dublat de un fascinant decor scenografic, semnat de Wilhelmina Kuron Bekesi.

Prețul unui bilet pentru această reprezentație este de 20 sau 25 de lei în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere 50%.

Duminică, 7 Noiembrie 2021, de la ora 12.00, cei mici și nu numai sunt așteptați, ca de obicei, în lumea poveștilor. Actorii teatrului din Petroșani au pregătit pentru ei spectacolul „Mica Sirenă” după H.C. Andersen, în regia lui Dan Mirea. Mica sirenă este povestea sirenei care s-a îndrăgostit de un tânăr prinţ pe care l-a salvat din valuri în timpul unui naufragiu. Pentru a putea fi alături de alesul inimii sale, Mica Sirenă trece prin mai multe peripeții. Pentru a le descoprii împreună, vă invităm să vizionați spectacolul nostru. În acest spectacol îi veți putea revedea pe actorii: Corina Vișinescu, Alexandru Cazan, Nicoleta Niculescu, Izabela Badovics, Sergiu Fîrte, Simona Codreanu, Laurențiu Vlad și Gheorghe Stoica.

Prețul unui bilet este de 8 lei pentru copii și de 10 lei pentru adulții însoțitori.

Atenție! Având în vedere noile măsuri anti-COVID, accesul în sala de spectacole este permis la 30% din capacitatea sălii și doar celor care dețin certificatul verde. Sunt exceptați de la această obligație copii sub 12 ani. Masca la interior este obligatorie!