Un nou pas înainte în implementarea proiectului privind restaurarea Amfiteatrului roman de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa

Institutul Național al Patrimoniului a finalizat și predat Consiliului Județean Hunedoara Proiectul Tehnic pentru investiția „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa”, finanțată din fonduri europene nerambursabile.

Predarea documentației tehnice încheie o etapă importantă în derularea acestui proiect și deschide o alta, respectiv cea a atribuirii contractului pentru lucrările de execuție. Responsabilii de proiect din cadrul Consiliului Județean Hunedoara verifică documentația primită și lucrează, în paralel, la caietul de sarcini pentru licitația care va desemna societatea care se va ocupa de restaurarea Amfiteatrului de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, fosta capitală a provinciei romane Dacia.

Investiția derulată de Consiliul Județean Hunedoara la situl arheologic din Țara Hațegului are o valoare de aproximativ 5 milioane de euro. Proiectul vizează conservarea și restaurarea amfiteatrului roman din acest sit arheologic, pe o suprafață de aproape 5.000 de metri pătrați, intervenții care, în opinia reprezentanților administrației județene, vor conduce la creșterea numărului de vizitatori și implicit la dezvoltarea zonei și a regiunii.

Termenul de finalizare al acestui proiect este 31 decembrie 2023.