”Sănătate verde”, proiect de voluntariat finalizat cu succes la Petroșani

Mai bine de două săptămâni au muncit cei 27 de voluntari care au subscris proiectului ”Sănătate verde”, prin care Asociația ”Kandila” din Petroșani, în parteneriat cu Asociația ”Urban Lab Valea Jiului” și-au propus să amenajeze, pe un teren viran din zona Spitalului de Urgență din Petroșani, un mic spațiu de recreere destinat persoanelor internate în cadrul instituției medicale dar și întâlnirii acestora cu aparținătorii.

Proiectul, susținut de OMV Petrom a însemnat, în cifre și acțiuni, peste 1000 ore de muncă voluntară, timp de 15 zile, perioadă în care s-a făcut, în primul rând curățenie, fiind strânși peste 20 de saci de deșeuri. În același timp, voluntarii au turnat câteva alei dintr-un material special, au recondiționat și montat bănci de odihnă și au montat coșuri de gunoi. De asemenea, în zona noului parc amenajat lângă Spitalul de Urgență din Petroșani au fost fost sădite peste 900 de plante.

Inițiatorul proiectului, Alexandru Kelemen, apreciază că s-a făcut treabă bună, însă efectele muncii voluntarilor vor fi mult mai vizibile începând cu primăvara anului viitor, atunci când întreaga zonă va prinde cu adevărat viață. ”Mulțumim în primul rând voluntarilor pentru efortul depus, mulțumim OMVPetrom pentru finanțarea acordată și mulțumim Primăriei Municipiului Petroșani pentru că și-au ținut promisiunea și au asfaltat drumul de acces către acest spațiu devenind astfel deschis pentru oricine, în scaun cu rotile sau nu. Munca voluntarilor noștri a fost una destul de anevoioasă, nu atât în amenajarea parcului, cât mai ales în curățarea și igienizarea zonei, pentru că s-au strâns foarte multe gunoaie, fapt care, în opinia mea, impune mai multă atenție, mai multă grijă pentru spațiile publice din partea oamenilor. Ne vom întoarce la primăvară să vedem rezultatul acțiunii noastre și să facem o nouă acțiune de îngrijire și ecologizare. În același timp, rugăm comunitatea să arate respect pentru munca voluntarilor, pentru spațiul verde comunitar. Sperăm ca după aceste momente în care pandemia ne limitează mișcarea, acest parc să fie folosit și îngrijit de toată lumea ca propria noastră grădină”, a declarat Alexandru Kelemen.