Starea de alertă se PRELUNGEȘTE: Zi liberă pentru minivacanța de 1 decembrie, prioritate pentru Guvernul Ciucă

Prioritățile Guvernului condus de Nicolae Ciucă sunt rectificarea bugetară, prelungirea stării de alertă și declararea zilei de 29 noiembrie drept zi liberă.

Mai multe proiecte de acte normative au fost incluse pe agenda ședinței Guvernului României de vineri. Două dintre proiectele de ordonanță de urgență vizează rectificarea bugetului de stat pe anul 2021 și rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.

De asemenea, miniștrii vor discuta despre proiectul de hotărâre pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1183/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Totodată, membrii Guvernului intenționează să aprobe un proiect privind stabilirea zilei de 29 noiembrie 2021 ca zi liberă.

Ședința de Guvern va începe la ora 12.30. Înainte ar putea avea loc o ședință a coaliției PSD-PNL-UDMR pe tema rectificării bugetare. Întâlnirea a fost solicitată de liberali, susțin surse din lumea politică.

ziarulunirea.ro