Ecouri ale Festivalului ”Crinul de piatră din Parâng”. Distincții pentru familia Coconeț din partea Asociației ASTRA ,,Eugen Hulea” Alba Iulia

Succesul celei de-a IV-a ediții a Festivalului internațional ”Crinul de piatră din Parâng” organizat la Petroșani de Asociația Culturală ”Lirica” sub coordonarea familiei prof. Tiberiu și Jana Coconeț nu a trecut neobservat, iar implicarea amfitrionilor evenimentului în reușita acestuia a generat, dincolo de aplauze, aprecieri și admirație, o seamă de cuvinte frumoase din partea invitaților. Din rândul acestora face parte și distinsa actriță și profesoară Maria Cioica, Președinte al Asociației ASTRA ,,Eugen Hulea” din Alba Iulia.

Prezentă la ediția din acest an a Festivalului ”Crinul de piatră din Parâng”, în calitate de vicepreședinte al juriului, prof. Maria Cioica a înmânat prof. Tiberiu Coconeț și soției acestuia, Jana Coconeț, promotorii și organizatorii acestui festival artistic, distincții speciale conferite în numele Asociației Astra – Despărțământul ”Eugen Hulea” din Alba Iulia, în semn de recunoaștere a implicării acestora în susținerea tinerilor artiști și promovarea tradițiilor artistice românești. Mai mult, prof. Maria Cioica transmite, prin intermediul mass-media, și câteva considerații cu privire la acest frumos eveniment cultural-artistic al finalului de an 2021 în Valea Jiului, pe care vi le prezentăm și noi, în cele ce urmează.

Conducerea Despărțământului ASTRA ,,Eugen Hulea” Alba Iulia apreciază și recunoaște strădania și efortul depus de către familia Coconeț în organizarea Festivalului Internațional ,,Crinul de piatră” din Parâng, de la Petroșani și le adresează mii și sincere felicitări ! Festivalul este organizat de ,,Lirica” Petroșani, al cărui președinte este ,,capul familiei” prof. Tiberiu Coconeț, iar consultantul artistic Jana Coconeț fiind ,,gâtul” .Cum funcție de mișcarea gâtului se mișcă și capul, Dna Jana a fost dătătorul de ton în desfășurarea evenimentelor, Tudor fiind mâna sa dreaptă, iar ceilalți membri ai familiei sprijinul necesar acordat. Prin acest Festival, ,,Lirica” are drept scop revigorarea, păstrarea și promovarea obiceiurilor și tradițiilor strămoșești, cât și a promovării tinerelor talente.

Toată familia implicată în organizare sunt oameni de aleasă cultură, prin urmare, activitățile culturale și patriotice desfășurate sunt realizate la modul superlativ, așa cum a fost și acest Festival Internațional. Sufletul Festivalului a fost nepotul familiei Coconeț, Tudor Sima cel care a deschis manifestările cu Imnul Festivalului, care cântă toate genurile de muzică, având și o pregătire solidă în domeniul muzicii. Toată familia este demnă de invidiat și de urmat, fiind atât de talentați încât, merită ca fiecare român să le fie recunoscător pentru ceea ce realizează pentru tinerele talente și implicit pentru poporul român.

Fiind și eu în juriu ca vicepreședintă, pot spune că d-na Jana a ales foarte bine juriul, deoarece toți colegii din juriu au avut pregătire superioară în domeniul artelor frumoase, astfel că toți concurenții au fost riguros și corect selectați în vederea premierii.

Dumnezeu să le dea sănătate și putere de muncă tuturor organizatorilor, juriului, participanților și mult succes în continuare!

Având în vedere că se apropie sărbătorile cu pași repezi, eu președinta ASTREI din Alba Iulia le urez tuturor Sărbători fericite!

prof. Maria Cioica