Elevii și profesorii Colegiului de Informatică ”Carmen Sylva” din Petroșani demonstrează că ”Moș Crăciun există !”

Pentru ca și copiii din familii cu posibilități reduse din Valea Jiului să fie convinși că Moș Crăciun există, elevi, părinți și profesori din cadrul Colegiului de Informatică ”Carmen Sylva” din Petroșani,  s-au implicat în derularea unei acțiuni caritabile care se desfășoară, în mod tradițional, an de an, la această instituție de învățământ din Valea Jiului.

Sub coordonarea prof.dr. Ramona Stănescu (directorul unității) și Alina Hiciu (director adjunct), în derularea acestei activități s-au implicat, cu inima deschisă, atât elevii de la gimnaziu, cât și cei de la liceu, părinții și cadrele didactice deopotrivă. Împreună, aceștia au adunat din donații personale, rechizite și jucării, îmbrăcăminte și încălțăminte dar și dulciuri și alte produse alimentare care au fost dăruite unor familii cu care viața a fost mai puțin norocoasă până acum.

Acțiunea, derulată sub genericul ”Moș Crăciun există!” a fost, evident, bine primită de către familiile beneficiare din municipiul Petroșani care i-au primit pe elevii și profesorii Colegiului de Informatică cu multă bucurie, cu zâmbete și chiar cu frumoase colinde de sezon.

Iar pentru că bucuria de a primi este întotdeauna dublată de cea de a dărui, acțiunea celor de la ”Info” Petroșani a fost una cu emoții și bucurii pentru toți cei implicați. ”Am văzut pe fețele elevilor mei chiar lacrimi. Lacrimi de emoție, de empatie cu cei pe care i-am vizitat, iar spre finalul activității, lacrimi de bucurie în semn de mulțumire că au putut face acest gest frumos! M-au rugat să le promit că nu ne vom opri doar la acest moment al Crăciunului anului 2021 și că astfel de activități vor continua la nivelul Colegiului Național de Informatică „Carmen Sylva” Petroșani și în anii următori. Bineînțeles că le-am promis că așa va fi, iar pentru noi toți, promisiunea e promisiune !”, ne-a spus prof. Anca Elena Cordea, consilier educativ în cadrul acestei unități de învățământ.

Aceasta a ținut să le mulțumească tuturor celor care au contribuit și participat la această acțiune caritabilă ce dovedește încă o dată că atunci când știm să fim oameni de omenie, în mod categoric Moș Crăciun există !