Mobilizare generală în Valea Jiului, ”Alături de Rebeca”, în lupta pentru viață

Drama familiei Simoneac din Valea Jiului, care a aflat recent că fiica lor, Rebeca în vârstă de numai 3 anișori, este diagnosticată cu o formă severă de cancer, este una care a mobilizat comunitatea Văii Jiului, în dorința de a face posibilă o minune: strângerea celor 300.000 de euro de care familia Simoniac are nevoie pentru ca Rebeca să poată fi operată în străinătate și pentru tratamentul recuperator.

Mesajul disperat lansat de tatăl fetiței, cunoscutul mijlocaș al CSM Jiul Petroșani, Mihai Simoneac s-a multiplicat pe rețelele de socializare cu o viteză incredibilă, iar sute de oameni, zeci de asociații, firme și instituții au declanșat o campanie fără precedent pentru a strânge cât mai rapid banii care pot salva viața Rebecăi, mai ales că lupta este una contracronometru, în care fiecare secundă este extrem de prețioasă. În mai puțin de de ore s-au strâns deja, în conturile deschise în acest scop de Mihai Simoneac mai bine de 35.000 de euro.

Fetița a fost diagnosticată cu o tumoră canceroasă retroperitoneală dreaptă, de dimensiuni foarte mari, localizată într-o zonă aproape imposibil de operat, cu metastaze extinse în organism. Rebeca se află în acest moment la Spitalul ”Louis Țurcanu” din Timișoara, dar singura ei șansă este o operație pentru extirparea tumorii, care trebuie realizată în cel mai scurt timp și care nu poate fi efectuată decât în străinătate. Costurile se ridică la suma de 300.000 euro, sumă pe care familia Simoneac nu o poate aduna decât sperând la umanitatea și solidaritatea celor care-i înțeleg disperarea. ”Rebeca este o minune de copil! Rebeca poate fi copilul din sufletul fiecărui părinte! Până azi, umplea cu râsetul ei sufletele celor din jur. O boală nedreaptă, CANCERUL, a lovit însă trupul ei plăpând. Singura ei șansă este o operație, în cel mai scurt timp, efectuată în străinătate. Costurile se ridică la suma de 300.000 euro, sumă ce poate fi strânsă doar împreună cu dumneavoastră. Nu uitați, pic cu pic se face strop, strop cu strop se face marea, de aceea vă rugăm să spuneți mai departe tuturor cunoscuților. Majoritatea avem copii și, știm, că viața noastră s-ar stinge fără ei! Când seara veți pune capul pe pernă, sufletul dumneavoastră va spune: „am dat o viață nouă unui suflet de înger!” Și, nimic nu e mai frumos decât a fi OAMENI, nu trecători!”, este mesajul lansat de Mihai Simoneac.

Pentru ca Rebeca Simoneac să trăiască, are nevoie de solidaritate, de ajutorul financiar și de rugăciunile fiecăruia dintre noi. Donațiile se pot face în conturile de mai jos:

  • RO87BTRLRONCRT0452108301, pentru tranzacțiile în RON; Beneficiar, SIMONEAC MIHAI
  • RO37BTRLEURCRT0452108301, pentru tranzacțiile în EURO; Beneficiar, SIMONEAC MIHAI
  • RO92BTRLGBPCRT0452108301, pentru tranzacțiile în LIRE STERLINE
  • Cont REVOLUT, RO43BREL0005506664920100, în RON, beneficiar SIMONEAC MIHAI
  • RO92BTRLGBPCRT0452108301, în lire, SIMONEAC MIHAI
  • Pentru transfer direct, prin aplicația BT Pay, numărul de telefon al beneficiarului este 0737969145, SIMONEAC MIHAI.

Cazul micuței Rebeca este acel moment în care putem să demonstrăm, cu toții, că suntem cu adevărat o comunitate. Pentru că acolo unde există comunitate implicată, există și miracole, iar Rebeca poate fi miracolul nostru.