Convoi umanitar hunedorean pentru sprijinul refugiaților ucraineni

Un convoi umanitar a plecat, în cursul serii de luni, 28 februarie 2022 de la Deva spre vama româno-ucraineană de la Isaccea, județul Tulcea, transportul fiind special pregătit de Județul Hunedoara în sprijinul refugiaților care și-au părăsit țara aflată în plin conflict armat.

Două tiruri încărcate cu 80 de paturi, saltele, perne, pături, lenjerii de pat, aeroterme de mare putere și două corturi de mari dimensiuni, medicamente și materiale sanitare de strictă necesitate, toate puse la dispoziție de Consiliul județean Hunedoara, care a aprobat un ajutor de urgență pentru sprijinirea refugiaților ucraineni. Acestui convoi de produse de strictă necesitate i s-au alăturat 3 autospeciale medicale și 8 paramedici de la Asociația SALVITAL Hunedoara, care vor acorda asistență medicală refugiaților care intră în România, în aceste zile, prin vama Isaccea.

La plecarea convoiului umanitar au fost prezenți și lideri ai administrației județene. ”Sunt deosebit de mulțumit de faptul că am reușit să ne mobilizăm într-un timp atât de scurt, să putem ajuta autoritățile noastre din județul Tulcea, care se confruntă cu un val masiv de refugiați. Semenii noștri care fug din calea războiului trebuie să simtă că, odată ajunși în țara noastră, sunt puși la adăpost și tratați bine. Le-am urat celor din convoi drum bun, mai ales că au de parcurs peste 700 de kilometri până la graniță. Îmi exprim speranța că gestul nostru va fi de un real folos tuturor celor implicați în această amplă acțiunea umanitară”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele CJH.

Convoiul umanitar va fi însoțit de reprezentanți ai Consiliului Județean Hunedoara, în frunte cu vicepreședintele Alin Țambă și secretarul general Daniel Dan, care se vor ocupa de toată logistica de la fața locului.

Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram își exprimă speranța că acest prim gest de sprijin oferit de CJH refugiaților ucraineni va fi în măsură să mângâie durerea unor oameni atât de greu încercați în aceste momente. ”Dacă ceea ce am făcut ieri, împreună cu președintele Laurențiu Nistor, va aduce un zâmbet pe buzele unui copil fugit din Ucraina cu spaima în ochi, înseamnă că i-am dăruit un mărțișor! Dacă o mamă plecată din Ucraina se va putea odihni într-un pat cu așternuturi curate, din cele trimise de Consiliul Județean Hunedoara la vama Isaccea, atunci i-am trimis cel mai frumos mărțișor! Dacă din banii trimiși va fi cumpărată pâine pentru acei oameni refugiați din cauza războiului, înseamnă un semn de primăvară. Poate mic, dar important! Dacă paramedicii de la Salvital, coordonați de Petru Mărginean, vor alina suferințele celor obosiți după zile pe drum, cu teama în ochi, atunci putem considera că le-am dăruit un ghiocel! Vă spun toate astea pentru că le-am făcut cu îngrijorare, dar cu hotărâre! Orice clipă pierdută poate însemna pierderi de vieți omenești! Poate am reușit să aducem o cât de mică rază de speranță în ochii celor ce fug de război!”, a declarat Costel Avram.



« (Știre anterioară)