Patru spații noi de recreere și joacă pentru hunedoreni, prin Regio-POR

Investiții noi în spațiul public din Hunedoara. Patru zone noi din oraș vor fi reamenajate cu ajutorul fondurilor europene, după ce astăzi a fost semnat contractul pentru proiectul „Amenajare spații urbane deschise de recreere și petrecere a timpului liber în Municipiul Hunedoara”, finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020.

Este vorba de spații publice aflate pe străzile Rândunicii, Trandafirilor și Batiz, respectiv satul Hășdat, unde vor fi amenajate zone de joacă pentru copii și recreere pentru adulți.

Complexurile vor fi dotate cu mobilier urban, mese de șah pentru exterior, dar și tobogane, cățărătoare, tunel și leagăne. Fiecare spațiu va fi iluminat cu ajutorul panourilor fotovoltaice și va fi adaptat pentru accesul și circulația persoanelor în scaun rulant.

În total, vor fi reabilitați aproape 600 mp de spațiu public, cu un buget de 726.000 lei, dintre care 682.000 lei reprezintă fonduri nerambursabile. Cele patru noi spații ar trebui să fie gata cel târziu la finalul anului viitor.

Proiectul va fi implementat prin Axa prioritară 9 – „Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban”, iar obiectivul său este „reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin amenajarea de spații urbane deschise de recreere și petrecere a timpului liber”.