Cum va arăta după reabilitare vechea Şcoală Generală nr. 11 din Hunedoara

Primăria municipiului Hunedoara doreşte să reabiliteze integral vechea Şcoală Generală nr. 11, prin intermediul unui proiect în valoare de 15.297.051,29 lei, pentru care va solicita finanţare europeană. Documentaţia pentru Avizarea Lucrărilor de Intervenţie a fost aprobată în cea mai recentă ședință a Consiliului Local Hunedoara (din 31 martie).
Clădirea de pe strada Rândunicii Nr. 6 va fi izolată termic, va avea refăcute, la standardele actuale, instalaţiile de utilităţi (termice și de iluminat) şi va fi dotată cu o centrală termică proprie, sistem de supraveghere video şi rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.
De asemenea, se va realiza în curtea școlii un teren de sport acoperit cu balon presostatic care să asigure condiții de desfășurare a orelor de sport la standarde actuale. Proiectul cuprinde și lucrări privind zonele exterioare (se vor realiza amenajări specifice spațiilor exterioare, respectiv curtea școlii și a spațiilor verzi, același spațiu urmând a fi dotat cu mobilier urban nou), amenajarea unor parcări și instalarea unui sistem de supraveghere video.
Vă reamintim că în cadrul aceleiaşi şcoli există deja în implementare alte câteva proiecte de valori mai mici, derulate prin intermediul GAL „Corvinia Hunedoara”, care au ca scop prevenirea abandonului școlar: amenajarea unui cabinet medical şi a unui cabinet stomatologic, amenajarea unei săli pentru program after – school, amenajarea unui spaţiu pentru servirea mesei, a unui teren de sport (suplimentar faţă de cel deja menţionat) precum şi amenajarea unui spaţiu de relaxare în aer liber (un mic parc).