Final de sezon în Parâng, cu zeci de premiați la ”Cupa Pro-Parâng” la schi alpin

Poate că nu a fost o vreme tocmai prielnică în Parâng, la început de aprilie 2022, pentru cea de-a VIII-a ediție a competiției de schi alpin ce poartă numele uneia dintre cele mai active asociații de schi și turism montan din Valea Jiului, ”Cupa Pro Parâng”, însă adevărul este că atunci când iubitorii de munte se adună la startul unui concurs de schi, nu există nici un impediment în calea bunei desfășurări a acestuia.

Așa s-a întâmplat și de această dată când, în ciuda unei vremi capricioase, desprinsă parcă din două anotimpuri intercalate, cu ploaie la stația de îmbarcare în telescaun și ninsoare abundentă și umedă în zona pârtiei de schi Telescaun, la startul competiției s-au adunat mai bine de 60 de schiori pregătiți să se întreacă în ultima competiție oficială de schi organizată în acest sezon în stațiunea Parâng. Grație mobilizării exemplare a celor de la Clubul Sportiv Școlar Petroșani, parteneri tradiționali ai Asociației ”Pro Parâng” în organizarea acestui concurs, traseul de concurs a fost amenajat exemplar, iar stratul de zăpadă consistent a completat ingredientele tehnice ale unui concurs de cea mai bună calitate.

La startul ediției din acest an a ”Cupei Pro Parâng” la schi alpin s-au aliniat 61 de schiori, amatori dar și tineri sportivi care se pregătesc în acest domeniu sportiv la CSȘ Petroșani.

La finalul unei zile cu adevărat spectaculoase pe pârtie, organizatorii au consemnat și ierarhia competiției, din care am extras și noi cele mai bune rezultate:

  • La Categoria copii CSȘ (după anul nașterii): anul 2010 – Locul 1. Dincă Andrei (masculin), anul 2011-2012 – Locul  1. Lupa Cristina, Locul 2. Gere Giulia, Locul 3. Tomescu Ariana (feminin), Locul 1. Diaconu Dragoș (masculin), anul 2013-2014 – Locul 1. Răduca Maya, Locul 2. Pletoiu Ilinca, Locul 3.Deac Lavinia (feminin), Locul 1. Drăghina Adrian, Locul 2. Panduru Ștefan, Locul 3. Kiș Patrick (masculin), anul 2015-2016 – Locul 1. Cain Medea, Locul 2. Pădurețiu Maria, Locul 3. Răduca Grace (feminin), Locul 1. Zaharia David, Locul 2. Sofian Nicolas, Locul 3. Dumitru Denis (masculin), anul 2017-2018 – Locul 1.Dumitru Maya (feminin), Locul 1. Dumitraș Flavius, Locul 2. Pletoiu Serafim ( masculin).

La Categoria Amatori: sub 8 ani – Locul 1. Lupu Dragoș, Locul 2.Botea George, Locul 3. Botea David (masculin), 8 -12 ani – Locul 1. Văduva Carla, Locul 2. Croitoru Ariana, Locul 3. Roșca Ana Antonia (feminin), Locul 1.Costinaș David, Locul 2.Căciulan Mihnea Vlad (masculin), 12-18 ani – Locul 1. Jurca Cassiana, Locul 2. Petculescu Ariana (feminin), Locul 1.Bacinschi Eusebiu, Locul 2. Filip David, Locul 3. Alecsa Tony (masculin), 18-24 ani – Locul 1. Spafiu Mihai, Locul 2. Nyari Alexandru (masculin), 40-50ani – Locul 1.Sabău Eniko (feminin), Locul 1. Zaharie Florin, Locul 2. Bacinschi Ciprian, Locul 3. Dincă Nicolae (masculin), 50-60 ani – Locul 1.Maican Marius, Locul 2. Popescu Remus, Locul 3. Roșca Mihai Radu (masculin).

Evenimentul a fost susținut de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Petroșani, S.C Adarco Invest SRL și Apres Ski Parâng și organizat de Asociația ”Pro Parâng” în parteneriat cu CSȘ Petroșani. Cazimir Radvanski, președintele Asociației ”Pro Parâng” transmite mulțumiri tuturor celor care au fost prezenți la acest eveniment sportiv de tradiție, precum și celor care au fost de un real sprijin în buna organizare a acestuia. ”Mulțumim participanților pentru că nu s-au lăsat păcăliți de o vreme capricioasă și au venit în număr mare în Parâng la acest concurs. Mulțumim partenerilor în organizare și sponsorilor, a căror implicare a fost esențială. Mulțumiri Serviciului Administrare Domeniu Schiabil Parâng pentru sprijinul acordat in amenajarea pârtiei și asigurarea transportului pe cablu pentru toți participanții. Mulțumiri gazdelor de la Vila Iulian pentru ospitalitate și implicare în organizarea evenimentului și desigur mulțumiri prietenilor de la Salvamont și Jandarmeria Montană, care au fost alături de noi”, a declarat Cazimir Radvanski, președintele Asociației Pro Parâng.

Odată cu acest concurs de schi, se încheie un nou sezon de iarnă care a fost plin de activități pentru membri Asociației ”Pro Parâng”, însă pentru aceștia aventurile sportive și turistice continuă, cu activitățile specifice sezonului de vară, care va debuta peste foarte puțin timp.