FOTO VIDEO| Răspunsul la întrebarea lui Daniel Buzdugan: Cum se ajunge în Poiana Dragostei, din județul Alba? Un loc de poveste creat de natură

Cum se ajunge în Poiana Dragostei, din județul Alba: „O inimă în mijlocul naturii, învăluit de soare și iubire se descrie în județul Alba. ”Are cineva idee cum se poate ajunge la locul ăsta? Știu doar că este în județul Alba, în rest nimic! Mulțumesc mult de ajutor, dragilor!” a întrebat Daniel Buzdugan.

O poieniță în formă de inimă, apărută în mijlocul unei păduri de stejar, reprezintă unul dintre locurile de poveste din județul Alba.

Locul pare încremenit în timp. Stejarii seculari au văzut de-a lungul veacurilor cete de haiduci trăgând din flinte, dar și perechi de îndrăgostiți din povești de iubire de mult apuse.

Localnicii din Bucerdea Vinoasã, localitatea aflată la 3 kilometri de minunea din pădure, își amintesc că pe vremuri se întâlneau cu fetele în poieniță și încingeau hore de răsuna tot codrul. „De aia i-a rămas numele de Poiana Dragostei. Cum au lăsat-o bătrânii, așa am găsit-o și noi”, au spus localnicii.

Nimeni nu știe cum a luat naștere inima. Sătenii ştiu din tată în fiu că inima a apărut în mijlocul celor 260 de hectare de pădure, în urmă cu câteva sute de ani.

În apropierea poieniţei se află stâncile numite Piatră Craivii, unde legenda spune că ar fi ascunse comori de pe vremea dacilor. Cunoscută de localnici sub denumirea de Poiana Ursoi, ea se mai numește, popular, și Poiana Inimii și are, într-adevăr, forma unei inimi, care poate fi observată cel mai bine de pe versantul opus.

Cum se ajunge în Poiana Dragostei, din județul Alba?

Accesul este destul de uşor. Din DJ 107 H, pe direcţia Ighiu-Cricău, se desprinde un drum la stânga, ce duce în satul Bucerdea Vinoasă. Drumul continuă până la ieşirea din sat, cale de trei kilometri, de unde se desprinde la stânga o potecă, ce străbate o porţiune de pădure până la intrarea în poiană.

Sursa – ziarulunirea.ro