Pensii 2022. Reducerea vârstei de pensionare: Cine va putea ieși la pensie cu doi ani mai devreme? Legea adoptată în Camera Deputaților

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de Lege privind modificarea art.65 alin.(5) din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în sensul extinderii categoriilor de persoane care beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani, fără penalizare, cu persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zone afectate de poluare, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acestora.

Au fost înregistrate 198 de voturi favorabile, 56 împotrivă şi 22 abţineri. Prin acest proiect de lege, au fost adăugate mai multe localităţi pentru persoanele care pot beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani, fără penalizare.

Potrivit proiectului, persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în localităţile Brăila, Tichileşti şi Chiţcani din judeţul Brăila, Halchiu şi Satu Nou din judeţul Braşov, Işalniţa din judeţul Dolj, Bălan, Corbu, Jolotca, Sândominic şi Tulgheş din judeţul Harghita,Vaţa de Jos şi Rachitova din judeţul Hunedoara, Borşa din judeţul Maramureş şi Tulcea din judeţul Tulcea beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin.(4).

Sursa – ziarulunirea.ro