Ce presupune un sistem medical eficient?

Într-o țară civilizată, sistemul medical și accesul populației la servicii medicale de calitate este o condiție esențială pentru a avea un trai decent. În foarte multe țări, sistemul medical este în așa fel creat încât oamenii să aibă acces la servicii medicale gratuite. Există, însă, și țări în care serviciile medicale se plătesc. Totuși, este foarte important ca oamenii să fie informați și să știe că pot avea acces la toate specializările, la medici specialiști și la aparatură eficientă și modernă.

Ce specializări medicale găsim în clinicile private și în cele de stat?

Atât clinicile de stat cât și cele private se întrec în a facilita accesul oamenilor la servicii medicale diverse, cum ar fi cardiologie, ginecologie, psihiatrie, ORL, ecografie, urologie, oftalmologie etc. Acestea îmbină cât mai multe specializări pentru a-ți oferi la pachet investigațiile de care ai nevoie. Fie că faci aceste investigații la recomandarea medicului de familie în urma unui consult de rutină, sau efectiv ai o problemă de sănătate care te trimite către una dintre specializări, este bine de știut că ai unde să primești ajutorul necesar.

La urologie cluj îți poți rezolva problemele urinare, cardiologia se ocupă de inima ta și vei știi dacă ai anumite probleme în această zonă, iar neurologia îți poate rezolva mai multe probleme, printre care cele cu coloana vertebrală sau afecțiuni cerebrale. Clinicile cuprind inclusiv cabinete stomatologice sau de pediatrie, astfel încât să îți fie foarte ușor să accesezi toate specializările fără a pierde timp alergând prin tot orașul.

Este important să știi că poți beneficia în mod gratuit de anumite intervenții și consultații. Unele trebuie achitate parțial iar altele integral, chiar dacă ești sau nu o persoană asigurată. Clinicile particulare pun la dispoziția pacienților abonamente prin care se asigură anumite intervenții la prețuri preferențiale.

Ce investigații de rutină se recomandă să faci?

Pentru a fi la curent cu starea sănătății tale este indicat să îți faci regulat anumite investigații, astfel încât să poți preveni sau să afli din timp dacă există vreo problemă de sănătate. Astfel că se recomandă să îți faci anumite analize de sânge pentru a stabili dacă ești în parametrii optimi cu valorile pe care le ai.

Este important să îți verifici glicemia, colesterolul și tensiunea în mod regulat. Bineînțeles că cel mai bine este să previi în loc să tratezi, astfel că dacă vei avea un stil de viață sănătos nu trebuie să te îngrijorezi că vei ajunge la probleme de sănătate grave.