Lupeniul intră pe harta curselor de automobilism cu ”Trofeul Straja”, etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă

Pe lista evenimentelor prin care autoritățile locale din municipiul Lupeni încearcă să introducă stațiunea Straja și în circuitul turistic din sezonul de vară, din acesta an va face parte și un atractiv concurs de raliuri auto.

Astfel, în urma unui parteneriat încheiat de Primăria municipiului Lupeni cu Federația Română de Automobilism Sportiv, Auto Bilic Brașov, Asociația Pro Straja și Consiliul județean Hunedoara, în vara aceasta, pe drumul județean care asigură accesul rutier din municipiul Lupeni în stațiunea Straja, va avea loc raliul auto ”Trofeul Straja”, acesta constituind o nouă etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă, care va conta pentru etapa comună a CNVC (etapa a III-a), respectiv pentru etapa a VI-a a CNVC. Evenimentul va avea loc la Lupeni la jumătatea lunii august, mai exact în perioada 13-14 august 2022. Prima ediție a ”Trofeului Straja” Lupeni va reprezenta unica etapă din acest sezon a Campionatului Național de Viteză în Coastă, ce va conta atât ca una de coeficient 2, cât și una de coeficient 1, după cum informează organizatorii.

Traseul concursului de automobilism de la Lupeni va avea o lungime de 5,5 km, fiind vorba de un segment din partea superioară a drumului județean 664A Lupeni-Straja. Pe acest drum de munte cei mai titrați piloți de raliuri auto din România vor urca și coborî de zeci de ori, atât în cele două întreceri oficiale, cât și în turele de recunoaștere și cele de antrenament. Toate cursele vor putea fi urmărite gratuit de turiști și de către toți pasionații de automobilism din Valea Jiului.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță este de părere că acest concurs de raliuri auto va constitui încă un punct de atracție al stațiunii Straja, în sezonul de vară ce poate contribui la promovarea acestei destinații turistice, constituind în același timp încă o oportunitate pentru operatorii de turism de la Straja dar și pentru sectorul de comerț și servicii din municipiul Lupeni. ”Fără îndoială, un eveniment automobilistic de anvergură, înscris în calendarul competițional al Federației Române de Automobilism Sportiv reprezintă încă un pol de atracție turistică pentru municipiul Lupeni, dar și o oportunitatea de dezvoltare a sectorului de turism din stațiunea Straja, în sezonul de vară. Un astfel de eveniment aduce sute de oameni care participă direct la competiție, dar atrage și un număr mare de turiști din rândul celor pasionați de automobilism. Eu cred că este o bună șansă pentru noi de a aduce din nou în atenție Straja și de a crește interesul oamenilor pentru această stațiune, care este la fel de frumoasă și vara și care ne dorim să devină o destinație pentru turiștii iubitori de munte și în acest sezon de vară”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Pentru buna desfășurare a evenimentului cei de la Asociația Pro Straja, împreună cu organizatorii au realizat chiar și o pagină pe facebook, unde sunt cuprinse câteva date despre noua etapă, locuri inedite despre Straja și împrejurimi, locații  de cazare, etc.