Există diferențe între pariurile pe sport și pe E-sport

În ultimii ani, lumea a fost luată cu asalt de E-sports. Și odată cu brusca rafală a numeroaselor evenimente de sporturi electronice pe parcursul unui an, piața de pariuri a devenit de asemenea foarte populară pentru jucători. Dar asta nu înseamnă că oamenii nu mai pariază pe sporturi tradiționale. Piața de pariuri sportive este înfloritoare la fel ca înainte. Dar una dintre întrebările pe care o mulțime de oameni le au despre aceste două tipuri de evenimente de pariuri, este care sunt diferențele dintre ele. Bineînțeles, formatul sporturilor și sporturilor electronice sunt complet diferite. Dar din ce punct de vedere diferă ele de la una la cealaltă când vine vorba de pariere? Și care sunt acele aspecte de care pariorii sportivi ar trebui să țină cont, dacă vor să se ocupe de pariuri în sporturile electronice sau invers? Plasarea pariurilor în această piață este la fel de ușoară ca și în cazul unui casino online.

1. Diferențe în modul de organizare al competițiilor

Cu toții avem o idee despre cum funcționează în general pariurile sportive. Sunt multe turnee și ligi care se pot întinde, de la câteva săptămâni până la un an întreg. Sunt multe tipuri diferite de pariuri în pariurile sportive, dar majoritatea pariorilor preferă formatul de ligă sau turneu decât jocurile individuale. Unele jocuri sunt populare pentru meciurile lor, asemenea tenisului. Dar în afară de acestea, fie fotbal, baseball sau alte jocuri formatele de pariere pe bază de turnee sunt cele mai faimoase.

Dar lucrurile în pariurile din sporturile electronice sunt un pic diferite. Aici foarte mult depinde de fiecare meci, aici majoritatea meciurilor sunt bătălii de moarte. Punctajul de pe tabela de clasament, atât de comun în turneele sportive, este rar întâlnit aici. Fiecare meci este important, înfrângerea însemnând că ești scos din joc. Asta face ca parierea pe sporturile electronice mult mai captivantă pentru pariori, aceștia având ceva de așteptat de la fiecare joc. Pe lângă acest aspect sunt puse la bătaie și sume mari de bani la fel ca în cazul pariurilor și meciurilor clasice la sporturi.

2. Accidentările sunt un factor diferențiator

Sunt multe lucruri pe care pariorii trebuie să le ia în considerare, pe lângă  performanța echipei atunci când vine vorba de pariuri sportive. O mulțime de factori personali, cum ar fi accidentarea unui jucător, forma sa fizică sau oboseala, acestea pot face o mare diferență în performanța unei echipe ca întreg. Pentru a deveni un parior sportiv de succes, jucătorii trebuie mereu să țină cont de forma fizică individuală a jucătorilor, eventuale accidentări, etc pentru a se asigura că fac alegerea potrivită.

Acesta este aproape exact opusul a ceea ce se întâmplă în sporturile electronice. Deși acești factori sunt de mare importanță în arenele de sporturi clasice, ele poartă o semnificație mult mai redusă la pariurile electronice. Este o șansă mai mică de oboseală și accidentări când vine vorba de jocul în turnee de sport electronice. De aceea nu au un efect foarte mare asupra performanțelor jucătorilor.

3. Diferitele tipuri de pariuri

Sporturile tradiționale au un tip de bază de pariuri care sunt foarte populare și pariorii tind să se țină de ele când își plasează pariurile. Sunt pariuri directe, de handicap și pe linia banilor. Acestea sunt foarte populare. Sunt de asemenea și alte tipuri de pariuri, dar nu sunt la fel de populare și opțiunile sunt de asemenea destul de puține. Majoritatea pariorilor sunt văzuți alegând din tipurile cele mai populare.

Pariurile din sporturile electronice au și ele toate aceste tipuri de pariuri. Dar este o varietate mult mai mare în tipurile de pariuri care pot fi plasate în piața sporturilor electronice. Acestea sunt pariuri bazate pe jocuri și echipe specifice când vine vorba de aceste evenimente. Pariorii din sporturile electronice au mult mai multe opțiuni la dispoziție când pariază.

4. Volatilitatea

Volatilitatea este de asemenea o foarte importantă diferență între parierea sportivă și parierea în sporturile electronice. Victoria presupușilor perdanți care luptă cu toate puterile împotriva lor este foarte rară în sport. De obicei, favoriții care au avut performanțe bune de-a lungul sezonului sunt aceea care câștigă. Deci este un pic mai ușor și pentru începători să plaseze pariuri dacă țin evidența la ceea ce se întâmplă.

Dar în sporturi electronice, șansele ca un presupus perdant să câștige sunt foarte mari. De multe ori, echipele care abia se califică în preliminări, ajung de obicei deasupra în cadrul finalelor. Deci oamenii trebuie să fie mult mai atenți când pariază în sporturile electronice.

Jocul de sporturi electronice este una dintre cele mai mari activități de agrement din lume cu o bază de fani care a trecut de la peste o sută șaptezeci de milioane de privitori frecvenți de sporturi electronice în 2018 la o cifră de două sute douăzeci de milioane în 2020. În mod similar industria de pariuri în acest domeniu a crescut anual. În anul 2022 industria de pariuri în sporturi electronice este evaluată în jurul sumei de peste două miliarde de dolari.

Cu toate acestea, criza de Covid din 2020 și 2021 a accelerat în mod radical numărul global al oamenilor care sunt implicați în sporturi electronice și pariuri în sporturi electronice. Comisia “UK Gambling” a raportat o incredibilă creștere anuală de 2992%

Și asta este ceva care va continua să crească văzând cu ochii. Bineînțeles, acest lucru va fi corelat cu o creștere a pariurilor în sporturile electronice.

Concluzie

Sporturile electronice și sporturile tradiționale sunt diferite în multe aspecte. Jocurile din sporturile electronice au o mult mai mică șansă să fie afectate de condițiile meteo sau alți factori externi. Și deși au o mulțime de diferențe, au totuși foarte multe în comun. Putem spune cu siguranță că sporturile electronice ar putea  rivaliza cu popularitatea unor sporturi tradiționale, cu tot mai mulți jucători care aleg să parieze pe sporturi electronice. Și pe măsură ce evenimentele devin tot mai mari, eclipsând mulțimile din sporturile tradiționale, piața pariurilor de sporturi și pariuri electronice va exploda!