Rareș Apostu, medalie de bronz la Campionatul European de Șah din Grecia

La doar 7 ani, șahistul petroșenean Rareș Apostu a reușit o nouă performanță sportivă remarcabilă, urmând pe podiumul premianților la Campionatul European de Șah Blitz pentru copii, care s-a desfășurat săptămâna trecută, în Grecia, la Salonic.

Nu mai puțin de 18 partide de șah blitz au constituit proba de maraton care i-au adus lui Rareș Apostul un binemeritat loc 3 și medalia europeană de bronz la această competiție, la categoria U8, cu 13 puncte din 18 posibile.

Rezultatul obținut de Rareș Apostu este cu atât mai remarcabil cu cât acesta a fost mezinul delegației României și unul dintre cei mai mici participanți la aceste campionate europene de șah.

Rezultate bune au obținut și alți doi reprezentanți ai lotului de șah pentru copii al României, Vladimir Cnejev obținând  medalia de bronz la BLITZ, la categoria U14 cu 12,5 puncte, în timp ce Andrei Negrean a cucerit chiar campion european la BLITZ la categoria U10, cu 14,5 puncte.

Mulțumit de rezultatul lui Rareș este și tatăl său, antrenorul de șah Alin Elvis Apostu. ”Săptămâna trecută am avut bucuria, în calitate de părinte și antrenor, să-mi văd copilul premiat la Campionatul European de Blitz pentru copii de la Salonic. Sunt mândru de acest nou succes. Sfătuiesc toți părinții și copiii să viseze și să muncească pentru îndeplinirea viselor!”, a declarat Alin Elvis Apostu, ale cărui sentimente le împărtășim și noi, toți cei care suntem mândri de performanțele șahiste obținute de Rareș Apostu. Felicitări!