Juniorii U17 de la Jiul Petroșani, locul 3 la Cupa Mării Negre

Echipa de juniori U 17 a Clubului CSM Jiul Petroșani a participat, în această săptămână, la turneul de fotbal dotat cu ”Cupa Mării Negre”, eveniment sportiv care a avut loc în stațiunea Eforie Nord. Sportivii antrenați de Cosmin Kandut au avut un parcurs excelent la această competiție sportivă, reușind să se claseze pe un meritoriu loc 3, cu 4 victorii și două rezultate de egalitate.

Astfel, tinerii fotbaliști ai Jiului au întrecut, pe rând, echipele LPS Vaslui (cu 2-0), FC Voluntari (cu 2-0), FCO Ovidiu (cu 6-1) și au terminat la egalitate (0-0) cu Luceafărul Brăila. După un meci cu o încărcătură emoțională imensă, în care fotbaliștii din Petroșani au dat totul pe teren, în ciuda maratonului de 4 meciuri în 24 de ore pe care le-au disputat, echipa noastră a terminat la egalitate, în semifinale, cu echipa FC Vaslui și doar în urma loviturilor de departajare de la 11 m a pierdut (cu scorul de 9-8), calificarea în finala competiției.

Tot răul a fost însă spre bine pentru că, așa cum bine remarca antrenorul Cosmin Kandut, decât o finală mare pierdută, mai bine o finală mică câștigată ! Astfel, în finala mica a competiției ”Cupa Mării Negre” la fotbal, juniorii U17 Jiul Petroșani au învins formația Kids Craiova, cu scorul de 1-0 adjudecându-și un binemeritat loc pe podiumul acestei competiții.

În plus, fotbalistul Jiului, Ciprian Iftimie a fost desemnat drept cel mai tehnic jucător al competiției.

”După o săptămână grea, dar frumoasă, presărată cu momente frumoase, cu victorii și meciuri egale, dar cel mai important fără nicio înfrângere, acești băieți minunați au luat locul al 3-lea la Cupa Mării Negre. Sunt mândru de băieții mei, de modul în care au jucat, de dăruirea și dârzenia de care au dat dovadă pe teren! Cu siguranță că avand o astfel de atitudine , spiritul Jiului nu va muri niciodată. Împreună cu părinții, am fost și suntem alături de ei de-a lungul acestor experiențe atât de benefice în formarea lor atât ca sportivi, cât și ca oameni”, a declarat Cosmin Kandut, antrenorul grupei de juniori U17 de la CSM Jiul Petroșani.