Diplome de fidelitate pentru familiile de aur ale Vulcanului

A intrat deja într-o frumoasă tradiție a autorităților publice locale din municipiul Vulcan ca, în cadrul seriei de evenimente prilejuite de ”Nedeia Vulcăneană”, acele familii care au adunat în buchetul vieții o jumătate de secol de viață împreună să fie premiate de Primăria și Consiliul local al municipiului Vulcan.

Așa s-a întâmplat și anul acesta, când la sărbătoarea ”nunții de aur”, nu mai puțin de 19 familii cu 50 de ani adunați de la semnarea certificatului de căsătorie au răspuns invitației lansate de primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu și au participat joi, 25 august 2022, la un eveniment special dedicat celebrării acestei frumoase aniversări.

În sala de ședințe a Consiliului local Vulcan, au fost prezenți alături de primarul Cristian Merișanu și echipa de consilieri a acestuia, familiile: Ludovic și Ileana Geczi, Ivan Ioan și Rodica Răcaru, Neculai și Lidia Macavei, Nicolae și Doina-Daniela Micu, Alexandru și Ștefania Fazakas, Lucian-Iosif-Alexandru și Lucia-Aneta Antal, Andrei și Paraschiva Miklos, Căprian și Maria Mureșan, Neculai și Maria Liuță, Simion și Maria-Rea-Silvia Rus, Vasile și Floare Abraham, Viorel și Floarea Pitea, Corneliu și Floarea Ștefan, Costică și Vasilica Glăvan, Ion și Ana Farcaș, Petru și Maria Lupșa, Ioan și Gheorghița Brașoveanu, Nicolae și Maria Dinea.

Pentru fiecare dintre aceștia, în numele administrației publice locale din municipiul Vulcan, primarul Cristian Merișanu le-a înmânat ”Diplome de fidelitate” și frumoase buchete de flori, dar și un cuvenit ”dar de nuntă”, închinând un pahar de șampanie în cinstea unor oameni care fac cinste statutului familiei și onoare municipiului Vulcan. ”Nu spun vorbe mari atunci când afirm că pentru întreaga noastră comunitate, dar mai ales pentru cei tineri, sunteți un exemplu de viață. Sunt convins că nu este ușor să aduni în buchetul vieții 50 de ani de conviețuire în familie și, fie chiar și numai pentru această realizare, aveți întreaga mea admirație și respect din partea vulcănenilor. În plus, vreau să fiți convinși că apreciem, în egală măsură, activitatea pe care de-a lungul timpului, ați depus-o pentru dezvoltarea orașului nostru. Să vă dea Dumnezeu sănătate, aveți tot respectul nostru pentru ceea ce ați reușit în viață. La mulți ani, oameni buni !”, a spus Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.

Dincolo de latura festivă a evenimentului, la mica agapă prietenească care a urmat acestui moment, invitații au depănat și o serie de amintiri din viața lor de familie, dar și din activitatea lor profesională, care așa cum bine remarca primarul orașului, s-a întrepătruns deseori cu evoluția comunității vulcănene, așa cum fără îndoială o pot confirma fostul contabil șef al Primăriei, ec. Simion Rus sau fostul consilier local Căprian Mureșan, dar și toți ceilalți sărbătoriți.

Tuturor, felicitări pentru frumoșii ani de căsnicie și de viață ! La mulți și fericiți ani, înainte, împreună !