Unitățile de învățământ din orașul Petrila sunt pregătite pentru debutul noului an școlar

În aceste zile, și primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, împreună cu viceprimarul Marius Heljiu au făcut un tur al grădinițelor, școlilor și liceului din orașul Petrila, insepctând sălile de clasă, grupurile sanitare, sălile de masă (unde este cazul) sau sălile de sport, în dorința de a se convinge că totul este pregătit corespunzător pentru începerea noul an școlar în orașul Petrila.

”Am verificat, împreună cu domnul viceprimar, cu directorii și personalul din structurile celor două unități de învățământ de pe raza orașului Petrila, dacă sunt îndeplinite toate condițiile pentru începerea noului an școlar. La fiecare școală am găsit personalul administrativ și o parte din profesori care lucrau la ultimele retușuri. Chiar dacă mai sunt și câteva probleme care urmează să fie rezolvate în cel mai scurt timp, consider că toate școlile de pe raza orașului Petrila sunt bine îngrijite și pregătite pentru începerea noului an școlar”, a declarat primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.

Acesta dă asigurări că și în ceea ce privește obligațiile administrației publice locale față de infrastrcutrea educațională, nu există probleme privind buna desfășurare a activităților școlare în noul an de învățământ. ”Toate școlile din orașul Petrila au asigurată căldura și utilitățile. La cele din zona urbană avem încălzirea cu centralele pe gaz, iar la școala și grădinița din Cimpa încălzirea se face cu combustibil solid. Primăria orașului Petrila va urmări îndeaproape orice fel de cerințe ale școlilor petrilene și vom face în așa fel încât anul școlar 2022-2023 să se deruleze în mod corespunzător”, a mai spus primarul Vasile Jurca.

Chiar dacă liderul comunității petrile a dat asigurări că va fi prezent la deschiderea noului an școlar la toate unitățile de învățământ din orașul Petrila, primarul Vasile Jurca are și un mesaj pentru elevi, transmis și prin intermediul nostru: ”Dragi elevi, vă așteptăm începând cu data de 5 septembrie în noul ciclu de învățământ 2022 – 2023. Cadrele didactice din orașul Petrila își cunosc foarte bine misiunea, aceea de a vă îndruma spre calea cunoașterii, iar școala, educația și actul didactic sunt pentru noi o prioritate. Totodată, vă doresc mult succes în noul an școlar!”