Diplomă de excelență pentru Consiliul județean Hunedoara la Gala Șahului Românesc

Cei mai buni șahiști români ai momentului au fost premiați, marți, 6 decembrie 2022, la Alba-Iulia, în cadrul evenimentului intitulat ”Gala Șahului Românesc”, organizat de Federația Română de Șah.

Cu acest prilej, Vlad Ardeleanu – președintele Federației Române de Șah a înmânat o ”Diplomă de excelență” Consiliului județean Hunedoara pentru sprijinul consistent acordat organizării etapei de Grand Prix de la Geoagiu-Băi, în acest an. Premiul i-a fost înmânat vicepreședintelui CJH Ion Bădin, prezent în cadrul galei de la Alba Iulia. Acesta a reamintit că, în acest an, județul Hunedoara a avut onoarea să găzduiască cea de-a IV-a etapă a turneului, care s-a desfășurat în stațiunea Geoagiu-Băi, în perioada 16-23 octombrie. ”A fost o mare onoare să reprezint Consiliul Județean Hunedoara, instituție care s-a implicat în acest an în susținerea și promovarea evenimentelor șahiste. Suntem onorați de această distincție conferită CJH. Am participat cu mare bucurie la Gala Șahului Românesc și cu acest prilej, am reiterat ideea de a permanentiza acest parteneriat cu Federația Română de Șah și de a găzdui și organiza și în anul care vine o etapă de Grand Prix în județul Hunedoara”, a declarat Ion Bădin, vicepreședintele CJH.

Tot cu acest prilej, a fost premiat pentru întreaga activitate în șah, marele maestru Florin Gheorghiu (78 de ani). În anul 1963, sportivul a adus în România primul titlu de campion mondial la juniori. Cei mai buni șahiști români ai anului 2022 au fost desemnați Alessia Ciolacu (la junioare), maestra internațională Irina Bulmaga  (la senioare) și maestrul internațional Bogdan Deac (la seniori).

Tot la Alba-Iulia a avut loc și finala Turneului Grand Prix România 2022, la care au participat primii 16 clasați dintre sportivii care au participat la cele 5 etape de Grand Prix. Bogdan Deac a ocupat locul I, după ce l-a învins în finală pe Constantin Lupulescu.