O nouă ediție a ”Festivalului Crailor” va avea loc la Lupeni

Una dintre cele mai frumoase tradiții ale Sărbătorii Nașterii Domnului care se desfășoară de secole în Valea Jiului dar și în alte regiuni ale României, este vorba despre Colindul Crailor, își continuă tradiția și în acest an.

La Lupeni, localitate în care este realizat deja de aproape două decenii un Festival al Crailor, evenimentul va fi organizat și anul acesta, cu sprijinul Primăriei și Consiliului local al municipiului Lupeni și al firmei Comexim R SRL Lupeni.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță consideră, pe bună dreptate, că acest eveniment, face parte deja din zestrea celor mai prețioase tradiții ale acestei comunități. ”Primăria și Consiliul local al Municipiului Lupeni, în colaborare cu firma Comexim R SRL Lupeni vor organiza Festivalul Crailor, în data de 17 decembrie 2022, în parcul CAP din inima municipiului Lupeni. Este datoria noastră să păstrăm acest obicei secular şi să încurajăm tinerii să ducă mai departe frumoasele tradiţii ale acestei zone minunate, Valea Jiului. Colindul crailor este cel care ne aduce vestea Naşterii lui Hristos, iar talentul colindătorilor şi frumuseţea colindelor ne aduc în suflet bucuria Sărbătorilor de Iarnă. Vă invit să vă bucurați de acest eveniment oferit în dar tuturor celor care prețuiesc tradițiile acestor locuri binecuvântate”, spune primarul Lucian Resmeriță.

Evenimentul va fi precedat, în aceeași zi de 17 decembrie, de la ora 15,00 de o paradă a portului popular, la care vor participa colindătorii care vor evolua în cadrul festivalului. Parada se va deplasa pe bulevardul principal al municipiului Lupeni, din zona Cinematografului Cultural și până la Parcul CAP.

Festivalul Crailor de la Lupeni va începe de la ora 16,00 și va fi dublat de un concert de colinde, cu participarea grupurilor de colindători de la Clubul copiilor Lupeni (coordonați de prof. Simona Ionașc) și Ansamblului Artistic ”Junii Petrileni” (coordonați de Constantin Cigmăian) dar și a apreciaților rapsozi Cristian Fodor și Valentin Crainic.

Foto: Arhivă