Primăvară în loc de ”gerul Bobotezei”: Localitatea din România în care s-au înregistrat 21 de grade Celsius

Anul 2023 a început cu cele mai ridicate temperaturi înregistrate în istoria măsurătorilor din România. Ca să vă faceți o idee, au fost 21 de grade la Curtea de Argeș.

Și luni a fost o zi de vis, așa că oamenii au ieșit la plimbare și s-au bucurat de soarele nesperat. Mulți au mers chiar la mare, unde au aglomerat, plajele.

O plimbare romantică pe malul mării a fost aproape imposibilă pentru că sute de oameni au vrut să se bucure de soare în același timp.

În condițiile în care termometrele au indicat 17 grade, un curajos s-a aventurat direct în apă.

Și puținele terase deschise în Portul Tomis au fost pline. Cei care n-au mai prins loc s-au mulțumit doar cu plimbarea.

Cum și în Oradea au fost 15 grade Celsius, un sportiv și-a scos caiacul pe Criș.

21 de grade Celsius la Curtea de Argeș

La rândul lor, cei din Timișoara s-au bucurat de căldură pe malul râului Bega.

Mai grav este că vremea de primăvară a grăbit pomii care în unele locuri au înmugurit deja. În alte grădini au apărut ghioceii.

Meteorologii spun că prima zi a Noului An a adus temperaturi-record. Cel mai cald a fost în Curtea de Argeș, unde au fost 21 grade, cele mai multe înregistrate pe 1 ianuarie de când se fac măsurători.

Mihai Timu, meteorolog: „Am avut temperaturi de 19–20 de grade prin nordul Moldovei, aceleași temperaturi și prin nordul Munteniei, chiar până la 21 de grade la Curtea de Argeș. Chiar și această dimineață a adus temperaturi-record, cu temperaturi pozitive în mare parte din țară”.

Potrivit meteorologilor, temperaturile mai scad de săptămâna viitoare, însă rămân tot ridicate pentru această perioadă.

ziarulunirea.ro