Codul rutier 2023: Șoferii vor avea acces la istoricul propriu al sancțiunilor

În maximum 3 luni de la publicarea modificării legislative în Monitorul Oficial, conducătorii auto vor avea acces pe site-ul Poliției Române la istoricul propriu al sancțiunilor referitoare la regimul circulației pe drumurile publice. Rămâne ca în următoarea perioadă să fie creată o secțiune dedicată pe site-ul instituției care să poate fi accesată cu ușurință de către toți curioșii.Accesarea online a istoricului sancțiunilor acumulate de către șoferii din România ar fi trebuit de mult timp pe internet. Nu de alta, dar la cumulul a cel puțin 15 puncte de penalizare, conducătorilor auto li se suspendă dreptul de a conduce un autovehicul, iar mulți șoferi află prea târziu că nu mai au dreptul de a conduce sau niciodată.

În mod previzibil, Poliția Rutieră deține evidența tuturor sancțiunilor aplicate conducătorilor auto, dar aceștia din urmă, în prezent, nu au acces direct la sancțiunile pe care le-au primit de-a lungul timpului, atât în privința punctelor de penalizare pe care le-au primit, cât și a amenzilor care le-au fost aplicate.

La momentul de față, dacă vrei să ai acces la aceste informații care te vizează în mod direct și care, în anumite condiții, se pot reflecta în amenzi suplimentare, ca să obții istoricul sancțiunilor privind regimul circulației pe drumurile publice, trebuie să depui o cerere la sediul serviciului poliției rutiere din județul care are te are în evidență. De cele mai multe ori, este Poliția din localitatea în care ți-ai obținut permisul de conducere. Informațiile vor fi disponibile la 10 de la data depunerii cererii.

Sursa: playtech.ro