A reușit! Alpinistul Adrian Ahrițculesei a ajuns pe vulcanul Mount Sidley din Antarctica!

Alpinistul optometrist Adrian Ahrițculesei din Petroșani a ajuns astăzi în vârful vulcanului Mount Sidley din Antarctica, la 4.285 de metri, după o aventură plină de emoții.

Managerul său, Ștefan Adrian Jurca informează că a primit un mesaj de la sportivul nostru, în care este confirmat faptul că acesta a finalizat cu succes misiunea din Antarctica și a revenit deja în tabăra de bază de pe munte, la cota 3200, urmând ca în zilele următoare să se întoarcă la Punta Arenas și, de acolo, mai departe, acasă, la Petroșani. Informația a fost confirmată și de principalul susținător finaciar al acestui proiect, Costel Avram: ”Adrian Ahrițculesei a reușit! A escaladat Mount Sidley din Antarctica și a devenit primul bărbat din România care duce la bun sfârșit Circuitul celor 7 vulcani! Un hunedorean de-al nostru care ne face cinste, mă bucur că am fost alături de el și-l felicit din toată inima”, a declarat Costel Avram.

Odată cu acest succes, Adrian Ahrițculesei închide cu succes Circuitul celor 7 vulcani de pe tot atâtea continente ale planetei, urmându-i unei alte sportive de mare succes din țara noastră, Crina Coco Popescu, cea care a deschis de altfel acest circuit, în anul 2012, circuit pe care doar 24 de alpiniști din întreaga lume au mai reușit să-l parcurgă. Adrian Ahrițculesei a devenit, astfel, primul alpinist român care a urcat pe cei mai înalți 7 vulcani de pe Terra: Vârful Damavand (5.609 metri), din Iran, Kilimanjaro (5.895 m) –din Africa, Ojos del Salado (6.893 m) – din America de Sud, Elbrus (5.642 m) –  din Europa, Pico de Orizaba (5.636 m) – din America de Nord, Mont Giluwe (4.367 m) – din Oceania şi Australia. și Muntele Sidley (4285 m) – din Antarctica.

Norocul este cu cei cutezători! În ciuda vremii neprielnice de la începutul lunii ianuarie, Adrian Ahrițculesei a reușit să treacă cu bine și pentru cea mai grea încercare din circuitul ”Seven Summit Vulcanoes”, devenind primul alpinist român (bărbat) învingător în această cursă sportivă a ambiției și cutezanței.

Vom reveni cu amănunte.