”Dă-mi 3 minute pentru tine!”, proiect educațional pentru liceenii hunedoreni

La sediul Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara a avut loc miercuri, 18 ianuarie 2023, lansarea proiectului educațional județean ”Dă-mi 3 minute pentru tine!”, adresat elevilor de nivel liceal din județul Hunedoara.

Potrivit inspectorului general școlar prof.dr. Maria Ștefănie, activitățile din cadrul proiectului vizează întărirea factorilor de protecție, respectiv reducerea factorilor de risc cu privire la consumul de droguri la elevii din ciclul liceal din unitățile de învățământ din județul Hunedoara, prin informarea și oferirea de alternative de petrecere a timpului liber.

Activitățile din cadrul proiectului sunt în acord cu obiectivele din „Planul de acțiune în domeniul drogurilor la nivelul județului Hunedoara 2022-2026”, aprobat prin Ordinul Prefectului județului Hunedoara nr. 250 din 25.07.2022 și vizează întărirea factorilor de protecție, respectiv reducerea factorilor de risc cu privire la consumul de droguri la elevii din ciclul liceal din unitățile de învățământ din județul Hunedoara.

La conferința de lansare, a fost prezent și prefectul județului Hunedoara, Petru Călin Marian care a evidențiat faptul că fenomenul consumului de droguri în școli nu mai poate fi contetat și necesită abordări serioase și urgente din partea autorităților. ”Fenomenul aceasta este o realitate ce nu poate fi contestată și care, din nefericire, produce victime în rândul copiilor noștri. Zilnic, dacă acordăm aceste 3 minute pentru a explica de ce acest obicei este unul distructiv, cred că putem câștiga teren și este necesar să ne mobilizăm! Putem eradica acest fenomen doar dacă lucrăm împreună” – a declarat prefectul Petru Călin Marian.

În derularea proiectului educațional ”Dă-mi 3 minute pentru tine!”, alături de Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, mai sunt implicaţi: Instituția Prefectului-Județul Hunedoara, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Hunedoara, Primăria Deva-Poliția Locală Deva, Consiliul Județean al Elevilor Hunedoara, Asociația Rotary Club Deva.