Factura la gaze, simplificată: ANRE a făcut anunțul

ANRE anunță joi simplificarea conținutului tuturor facturilor de gaze naturale. Instituția a elaborat în acest sens un proiect pentru modificarea şi completarea dispozițiilor legale privind informarea clienţilor.

Cum va arăta factura la gaze:

– Prima pagină a facturii va cuprinde doar informațiile prioritare esențiale, astfel încât clientul final să știe consumul facturat şi cât trebuie să plătească pentru acesta.

– A doua pagină a facturii va cuprinde detaliile facturii, inclusiv defalcarea componentelor din care este format prețul final facturat de către furnizor clientului final.

– Anexa facturii va cuprinde informaţiile adiţionale care nu se referă la facturare, dar care pot fi utile clientului final pe parcursul derulării contractului de furnizare a gazelor naturale, precum și informaţiile privind facturarea, care oferă periodic clientului final o perspectivă cuprinzătoare asupra consumului efectiv realizat şi a costului actual cu gazele naturale astfel încât acesta să aibă posibilitatea de a-şi ajusta propriul consum, vor fi trecute de furnizor în anexa la factură.

sursa: stiripesurse.ro