Rezultate meritorii pentru arcașii aninoseni la Campionatul Național de Tir cu Arcul Indoor de la Iași

Sala de atletism ”Maricica Puică” din Iași a găzduit, zilele trecute, Campionatul Național de Indoor la Tir cu Arcul, eveniment important din calendarul competițional al anului 2023, care a reunit un număr de 64 de sportivi, reprezentând 13 clubuiri sportive de profil din țară, după cum urmează: ACS BLACK ARROW BELCEȘTI, CS CRIȘUL ORADEA, CS MENUMORUT BIHARIA, CS VEKTOR SIBIU, CS VIITORUL BELCEȘTI, CSM BACĂU, CSM IAȘI, CSM TG. MUREȘ, CSS RĂDĂUȚI, CSS UNIREA IAȘI, REDPOINT ORADEA, SCM DEVA și CSO ANINOASA.

Pentru elevii antrenorilor Gigi Pușcă și Zoltan Mikloș, concursul a fost unul încheiat cu rezultate meritorii, arcașii hunedoreni reușind să cucerească 3 titluri de campioni naționali și alte 3 titluri de vicecampioni naționali, dar și alte rezultate bune șiu foarte bune.

Astfel, sportivii Ioana Pușcă, Daria Graur și Luis Balaci au cucerit titlurile de campioni național la categoriile: olimpic U18 feminin, olimpic U15 feminin, respectiv compound U18 masculin.

De asemenea, sportivii Ștefania Sigmirean, Alexia Dreghici și Marco Tănăsescu au cucerit titlurile de vicecampioni naționali la categoriile de concurs: olimpic U18 feminin, olimpic U15 feminin, respectiv olimpic U18 masculin.

Pe podiumul competiției naționale de tir cu arcul de la Iași au mai urcat și alți trei sportivi din Valea Jiului, respectiv: Armand Muller (locul 3 la categoria olimpic U15 masculin), Andreea Sevastița (locul 3 la categoria olimpic U18 feminin) și Stana Erdely (locul 3 la categoria compound U18 feminin.

De remarcat este și faptul că în clasamentele pe echipe, sportivii SCM Deva au mai obținut 4 locuri I prin:

  • Ștefania Sigmirean, Ioana Pușcă, Andreea Sevastița – locul I la echipe olimpic U18 feminin;
  • Ștefanmia Sigmirean, Mario Tănăsescu – locul I la echipe mixte olimpic U18;
  • Daria Graur, Armand Muller – locul I la echipe mixte olimpic U15;
  • Stana Erdely, Luis Balaci – locul I la echipe mixte compound U18.

Cea mai mică sportivă care a făcut deplasarea și care a reprezentat clubul CSO Aninoasa a fost Teodora Corlan, în vârstă de 10 ani, care s-a prezentat foarte bine la prima competiție de nivel național la care a participat obținând un merituos loc 6 în clasament.

Evenimentul sportiv de la Iași a încheiat sezonul competițional Indoor pentru această competiție sportivă în care Valea Jiului continuă să-și păstreze un loc de elită în ierarhia națională.

Felicitări!