Se fac pregătiri pentru ediția a X-a a Cupei ”Pro Parâng” la schi de tură

Reprezentanții Asociației schi-turism ”Pro Parâng” din Petroșani au efectuat, la finalul săptămânii recent încheiate, o recunoaștere a traseelor propuse, la categoriile elite și open, pentru concursul Cupa „Pro-Parâng” la schi de tură, eveniment sportiv ajuns la cea de-a X- a ediție.
Acesta, avea loc sâmbătă 11.03.2023 în stațiunea turistică Parâng Petroșani. Concursul, unul dintre cele mai populare de acest fel din țară, este destinat iubitorilor sportului alb și este organizat pentru grupe de vârstă de sub 20 ani, 20-45 ani, 45-60 ani, peste 60 ani feminin și masculin. Înscrierile pentru această competiție se pot face atât on-line, urmând linkul: http://www.proparang.ro/activitati.html dar, în același timp, vor putea fi făcute și în ziua concursului, direct la linia de start, înaintea orei 10,00 ora oficială pentru începerea concursului.
Președintele Asociației ”Pro-Parâng”, Cazimir Radvanski spune că, pentru ediția din acetst an a concursului de schi de tură au fost pregătite două trasee de concurs. Astfel, secțiunea OPEN va avea un traseu mai scurt, de dificultate medie, iar secțiunea ELITE un traseu mai lung, mai solicitant. Dat fiind condițiile meteo și evoluția stratului de zăpadă din domeniul schiabil Parâng, traseele nu pot fi însă prezentate în detaliu mai devreme de ziua concursului.  ”Traseele parcurg o zonă deosebit de frumoasă din munții Parâng prin pădurile de conifere, pârtii de schi și drumuri forestiere. Cei de la categoria elite vor atinge Vf. Parângul Mic 2074 m iar cei mai puțini inițiați, adică cei de la categoria open, vor atinge altitudinea de 1800 m”, spune Cazimir Radvanski.
Pentru înscrierea la această competiție, NU se percepe taxă de participare și numărul participanților este nelimitat.