Destinația anului 2023 în România. Cele două orașe surpriză care se bat pentru primul loc

Nu mai este mult și sezonul estival 2023 va debuta, astfel că românii vor căuta din nou destinația perfectă. Astăzi, vă prezentăm care este destinația anului 2023 în România. Cele două orașe surpriză care se bat pentru primul loc.

Destinațiile anului 2023. Ce orașe se bat pentru primul loc

În primele șapte zile de votare pentru competiția „Destinația Anului 2023 în România„, mai bine de 100 de mii de români și-au exprimat dorința pentru destinațiile înscrise în concurs.

Scorul este unul foarte strâns în ceea ce privește primele poziții, astfel încât este posibil ca oricare dintre destinațiile înscrise să revendice un loc pe podium.

Atracții Cultural-Educative

Astfel, cea mai disputată categorie este „Atracții Cultural-Educative”, categorie prezentată de BCR. Concursul este unul extrem de strâns în acest moment, cu o diferență de mai puțin de 100 de voturi între deținătoarele primelor trei locuri din clasament: Palatul Culturii Iași, Cetatea de Scaun a Sucevei și Castelul Corvinilor.

Printre celelalte destinații participante în categorie se numără Castelul Bran sau Muzeul ASTRA, Live Music Summer Camp Brezoi, Muzeul Maramureșului, Cetatea Oradea sau Museum of Romanian Records luptă tare pentru a câștiga sprijinul publicului și pentru a avansa în top.

Categoria orașe care inspiră

La categoria „Orașe care inspiră”, lupta pentru locul 1 se dă între finalistele de anul trecut, orașele Iași și Brașov, însă Oradea, Constanța, Timișoara sau Râmnicu Vâlcea vin tare din urmă.

În categoria „Comori naturale”, prezentată de Asociația de Ecoturism România,  Ținutul Zimbrului, județul Neamț, Țara Dornelor și Țara Hațegului ocupa pentru moment primele trei locuri. Urmează destinațiile Colinele Transilvaniei, Pădurea Craiului, Munții Apuseni, Geoparcul Carpaterra, Eco Maramureș sau Băile Tușnad.

Categoria Tărâmuri cu istorie și tradiție

La categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție”, Ținutul Mănăstirilor din Bucovina este pe primul loc în clasament, însă bătălia este strânsă cu Tărâmul Sfinților Botoșani și cu Țara Făgărașului.

La categoria „Stațiuni turistice”, lupta pentru primul loc se dă în prezent între Călimănești și Mamaia, urmate de Rodna, Polovragi, Ocnele Mari, Vama Buzaului și Săcuieu.

Categoria Parcuri de distracție și aventură

La categoria „Parcuri de distracție și aventură”, Dino Parc Râșnov, Dinosaur World Transylvania și Zaga Zaga se bat pentru primul loc în categorie, dar Paradis Land Neptun sau Brizo pot prinde un loc pe podium dacă își mobilizează fanii.

Lupta este foarte strânsă și la categoria „Resort-uri”, poza momentului aratând că Green Village Resort, Teleferic Grand Hotel și Dana Resort ocupând primele trei locuri, urmate la mică distanță de Bacolux Koralio și Alma Health & Spa Retreat.

Categoria Experiențe gastronomice

În categoria „Experiențe Gastronomice”, prezentată de Asociația Gastro Local, Casa Terra și Valea Verde Retreat se bat pentru primul loc, urmate la mică distanță de Punct gastronomic local Bilbor, Gastro Local Mihaela Bulboaca, Maridor, Restaurant Kibuț, Gastro Local Delia Gal și Gastro Local Alina Tonie.

Sursa – playtech.ro